Simon Špilak v Švici slavil še v drugo

Simon Špilak v Švici slavil še v drugo

Odlični slovenski kolesar, Simon Špilak, je v Švici znova pokazal svojo neverjetno pripravljenost in osvojil svojo drugo odličje na dirki svetovne serije. Ponovno se je na zmagovalno stopničko povzpel v kraju Schaffhausen, tokrat prvič po letu 2015.

Najboljša Avstralec in Švicar

Zadnji del tekme po Švici se je zaključil z napornim individualnim šprintom. Kolesarji so ciljno črto prevozili v kraju Schaffhausen. Zaradi svojih odličnih časov v prejšnjih etapah, se je Slovenec skozi štart podal kot zadnji.

Letos je najboljše mesto na zadnji etapi pripadlo Avstralcu Rohan Dennisu. Ta je dobrih 28 kilometrov ravnine, z vmesnim vzponom in spustom, premagal v 36 minutah in 30 sekundah. Na drugem mestu mu je sledil Švicar Stefan Küng in na tretjem Italijan Damiano Caruso, oba njegova moštvena kolega iz ekipe BMC Racing. Prvi je za vodilnim zaostal 29 sekund, drugi 47 sekund.

Na četrtem mestu se je, z 51-mi sekundami zaostanka, znašel Španec Ion Izagirre. Z enakim zaostankom je ciljno črto prevozil tudi Slovenec Simon Špilak, ki mu je bil na koncu zadnje, devete etape pripadlo 5. mesto.

Simon Špilak po dirki redkobeseden

Simon Špilak, sicer član ekipe Katjuša Alpecin, je bil po tekmi redkobeseden. V svojem kratkem komentarju je omenil zgolj to, da bi lahko letošnjo zmago označil za težjo kot tisto pred dvema letoma.

Sicer je za slovenskega kolesarja značilno, da se bolje znajde na krajših kolesarskih dirkah, predvsem na tistih, ki se odvijajo spomladi oziroma preden se prične največja vročina. Njegova zmaga v Švici je bila 12. odličje v njegovi profesionalni karieri.

Francija ga ne mika

Odličen uspeh slovenskega kolesarja je seveda takoj sprožil ugibanja o njegovem nastopu na najbolj znani kolesarski dirki sveta, Tour de France, ki se bo začela julija. Simon Špilak je že potrdil, da se dirke ne bo udeležil.

Odločitev kolesarja ekipe Katjuša Alpecin gre pripisati njegovi odločni naravi. Prekmurec je že večkrat poudaril, da ga bolj veselijo krajše dirke. Tour de France bo tako najverjetneje zamenjal s katero od krajših, 6- do 10-dnevnih dirkaških preizkušenj, ki jih tudi to tekmovalno sezono ne bo manjkalo.

Szólj hozzá!