Sharksi premagali Kingse s 4:2 v finalu pred All Stars premorom

san jose sharks

San Jose, Kalifornija – V sredo ponoči sta Patrick Marleau in Joe Pavelski zadela v powerplayu in San Jose Sharks gredo na premor z zmago 4:2.

Logan Couture je dvakrat zadel za Sharkse, ki so v zadnjih 6 domačih tekmah petkrat izgubili. Antti Niemi pa je imel 15 od 26 obramb v zadnji tretjini.

Dustin Brown in Jeff Carter sta zadela za Kingse, ki so izgubili sedem od osmih, štiri od tega po koncu časa. Johnatan Quick je obranil 21 strelov.

V tretji tretjini po samo enem golu je Pavelski motiviral Sharkse, ko je Drew Doughty negiral LA-jev powerplay z visoko palico nad Couturejem.

Sharksi so pritisnili na Quicka, ki je šel iz gola, da bi branil strel Marleauja. Pavelski se je pobral in zadel prazen gol in tako dosegel 5000 gol za San Jose v zgodovini.

Carter je zadel gol v powerplayu, ko je imel le še 22,4 sekunde. Coutureju pa so pripisali gol, ko je zadel v zadnjih sekundah.

Sharksi so zapravili možnost, da bi nadgradili 1:0, ko jim niso uspele akcije 2 na 1. Quick ni zaustavil Coutureja, kar jih je drago stalo, saj so Kingsi izenačili s strelom Browna.

Quick je spektakularno blokiral Pavelskega, v powerplayu pa mu to ni uspelo še enkrat.

Marleau je preusmeril Couturejev strel mimo Quicka in zadel za 2: 1. To je bil njegov 2. gol v 20 tekmah in njegov 1. v powerplayu od 8. novembra.

Doughty se je prepiral s komisarji tudi, ko se je vrnil v igro, potem ko so ga kaznovali zaradi spotikanja Pavelskega.

Kingsi so edinkrat v sezoni gostovali v Shark Tanku in sploh prvič po tem, ko so se tukaj v aprilu pobrali po zaostanku z zmago na sedmi tekmi prvega dela.

LA je tako na dobri poti do 2. Stanleyjevega pokala v treh sezonah. San Jose pa čaka nekaj poletnega razmišljanja. Obe ekipi imata v tej sezoni vzpone i padce pri boju za položaj v playoffu težke Zahodne Konference.

San Jose gre na premor z drugega mesta in s 56 točkami v Pacifiški diviziji. LA pa je na 5. mestu z 52 točkami, a brez playoffa, če bi se sezona končala že zdaj.

Navijači so poskrbeli za dobro vzdušje, ko so vzklikali: »Premagajte LA!« Prispevala pa sta tudi Kyle Clifford in Brenen Dillon, ki sta se zapletla v pretep.

Po tem je San Jose v vodstvo popeljal Couture, ko je pridrsal mimo Aleca Martineza in premagal Quicka s strelom v bližnji kot gola in tako dosegel svoj 17. gol.

Večer je bil v znamenju Metallice, saj je članom benda pripadel začetni met ploščice. Sodelovali pa so tudi pri drugih spremljevalnih dogodkih. Niemi je poskrbel za svojo drugo asistenco v sezoni in sedmo v navezi s Couturejem. Ekipi se bosta zopet srečali naslednji mesec, ko bosta igrali tekmo na prostem na stadionu Levi’s.

Szólj hozzá!