Sezona smučarskih skokov zaključena z dvojno zmago Slovencev

Sezona smučarskih skokov zaključena z dvojno zmago Slovencev

Peter Prevc in Robert Kranjec sta nedeljsko dogajanje v Planici še dodatno popestrila s končno slovensko dvojno zmago – že drugo v letošnji razgibani sezoni smučarskih skokov. Peter Prevc je z zmago potrdil številne uspehe letošnje sezone, Robert Kranjec pa je dokazal, da lahko tudi v naslednji sezoni pričakujemo zanimivo dogajanje.

Peter Prevc odlično zaključil sezono

Triindvajsetletnik je nedeljsko tekmo v Planici zaključil s 15. individualno zmago letošnje sezone ter se na stopničke podal že 22. v letošnji sezoni. Peter Prevc je s skokoma dolžine 238 metrov in 241,5 metrov premagal drugega Slovenca, Roberta Kranjca, ki je v Planici poletel 234 metrov in 233 metrov.

Odlična slovenska skakalca je med prvim in drugim mestom ločilo 15 točk. V skupnem seštevku je Peter Prevc premagal drugo uvrščenega Nemca Severina Freunda za več kot 800 točk ter na prvem mestu kraljeval s skupno 2.303 točkami.

Neverjetna sezona smučarskih skokov

Letošnja sezona se bo zahvaljujoč odličnih nastopom slovenskega orla vpisala v zgodovino kot ena izmed najbolj neverjetnih sezon smučarskih skokov. Peter Prevc je poskrbel za rekord po številu osvojenih točk v skupnem seštevku, podrl pa je tudi osebni rekord najdaljšega skoka.

Poleg tega je poskrbel za velik uspeh slovenske reprezentance, ki se je prvič v zgodovini samostojne Slovenije uvrstila na drugo mesto v skupnem seštevku tekmovanja Cup of Nations, kjer jo je premagala le reprezentanca Norveške, ki velja za rojstni kraj smučarskih skokov.

Planica znova postala zibelka smučarskih skokov

Planica, ki je letos v štirih dneh tekmovanja privabila okoli 100.000 gledalcev, je zagotovo ponovno postala zibelka smučarskih skokov. Prireditev, ki je med Slovenci vedno veljala za eno izmed najbolj priljubljenih zimskih prireditev je znova poskrbela za odlično vzdušje in veliko podporo slovenskih navijačev.

Za posebno vzdušje so zagotovo poskrbeli vsi slovenski skakalci, ki slovijo po svojem velikem prijateljstvu. Robert Kranjec je po zadnjem skoku svojega največjega konkurenta in prijatelja poskrbel za izredno prijeten sprejem, ko ga je po pristanku presenetil s šampanjcem in doma izdelano maskoto orlove glave. Peter Prevc si je namreč v letošnji sezoni prislužil vzdevek Slovenski orel.

Szólj hozzá!