Serena Williams je v Kaliforniji premagala Sloane Stephens

serena sloane

Dolgo trajajoče rivalstvo med tekmovalkama se je ponovno prebudilo v četrtek popoldne, ko sta se pomerili na turnirju BNP Paribas Open. Obe igralki sta pokazali dober nastop, vendar pa je na koncu slavila Serena Williams s 6:7 (3), 6:2 in 6:2.

Sloane Stephens se je kot resna tekmovalka svetovnega teniškega merila dokazala v četrt finalu Australia Open leta 2013, ko je premagala Sereno Williams. S takratno zmago je okronala uspešno sezono, v kateri je dosegla tudi uvrstitev na 11-to mesto lestvice tenisačic. Sledila sta še dva medsebojna obračuna, na katerih pa je slavila Serena Williams. Ena od teh zmag je Stephensonovo oropala napredovanja v United States Open.

Medtem ko triintrideset letna Serena Williams uspešno kraljuje na vrhu lestvice najbolj uspešnih tenisačic sveta, pa je enaindvajset letna Sloane Stephens bolj nekonsistentna. V preteklosti je že skoraj zdrsnila iz položaja petdesetih najbolj uspešnih igralk, z zmagama nad Angelique Kerber in Svetlano Kuznetsovo pa je pokazala, da je spet v boljši formi.

Po odigranem dvoboju je bila utrujenost Serene Williams očitna. Poleg tega, da je bila tekma fizično naporna, je bil za tenisačico to prvi nastop na tem igrišču po letu 2001, ko je bila deležna velike sovražnosti navijačev.

Igro je boljše začela Stephensonova, ki je takoj povedla. Williamsova jo je začela dohitevati komaj po zaostanku s 3:0, nato pa je zmagala štiri zaporedne sete ter zavzela vodstvo. Stephensonova se je uspešno borila do konca obračuna ter pokazala dobro obrambo. Igralka, ki je v preteklosti pogosto presenetila z negativni kretnjami med tekmo, je bila na tem obračunu zbrana in optimistična do zadnje minute.

Szólj hozzá!