Serena Williams je spregovorila o svoji bolečini in zmagovanju

serena williams

Tenisačica Serena Williams je po zmagi v Melbournu na prestižnem Australia Openu slavila, čeprav je sama priznala, da se je med igranjem borila s prehladom in bolečim hrbtom. Sledi nastop v Fed Cupu v Argentini.

Sereni Williams lansko leto ni bilo preveč naklonjeno. Po začetnih težavah in porazih, je svojo pravo formo obudila komaj konec poletja, pa še takrat ni mogla povsem ubežati različnim zdravstvenim težavam.Na večjem številu tekem je bilo moč opaziti njeno izčrpanost in slabo počutje.

Zmaga na Australian Open je bila zanjo velikega pomena, saj ji daje nov zagon, ki ga še kako potrebuje pred potovanjem v Argentino, kjer bo tekmovala na Fed Cupu, kjer bo predstavljala Združene države Amerike. Ta nastop je za Sereno pomemben predvsem zaradi poletnih olimpijskih iger 2016.

V Buenos Airesu se bo poleg Serene Williams v Fed Cupu pomerila tudi njena sestra Venus. Poleg slavnih sester se bosta ekipi pridružili še tenisačici Varvaro Lepchenkova in 19 letna Madison Keys. Serena pravi, da uživa v tekmovanjih v katerih zastopa svojo državo.

Večje vprašanje je ali bodo neprestani leti dobro vplivali na Serenino zdravje, sploh po zadnjih mesecih, ko so se začele njene zdravstvene težave ponavljati. Sama pravi, da so težave za njo in da se zaveda da je pred njo še nekaj napornih tednov preden se bo lahko dokončno spočila. Čeprav trdi, da so zdravstvene težave preteklost, pa ostaja dejstvo, da je morala Serena na Australian Openu izpustiti tekmovanje v dvojicah, v katerem bi se morala pomeriti skupaj s svojo sestro Venus Williams.

Serena bi se lahko kmalu vpisala v zgodovino kot rekorderka po številu osvojenih Grand Slamov. Za izenačitev rekorda Steffi Grafove v igri posameznikov potrebuje še tri zmage, za izenačitev rekorda Margaret Court pa še pet osvojenih Grand Slamov.

Szólj hozzá!