Se Handanović in Brozović odpravljata v Anglijo?

Se Handanović in Brozović odpravljata v Anglijo?

Nobena skrivnost ni, da se je za odlične nogometaše italijanskega veljaka Inter Milan zanimalo že kar nekaj angleških klubov. Trenutno se najbolj glasno ugiba o možnem prestopu dveh igralcev – Samir Handanović naj bi ponovno vzbudil pozornost kluba Arsenal, Marco Brozović pa je razdvojen med iskanjem novih priložnosti in ljubeznijo do Milana.

Arsenal bo najverjetneje iskal nove igralce

Arsenal bo najverjetneje korenito premislil o možnostih, ki se mu ponujajo v letošnjih prestopnih rokih. Čeprav se je glasno špekuliralo o prestopih igralcev, kot sta David Ospina in Wojciech Szczesny, sta ta s svojimi nedavnimi izjavami povzročila kar nekaj začudenja.

Wojciech Szczesny je sprožil dvome o svoji prihodnosti pri angleškem veljaku s trditvijo, da je v pol leta igranja v Italiji zaslužil več kot v desetih letih igranja za klub Arsenal. David Ospina pa bo brez dvoma iskal nove priložnosti za svojo kariero, saj je mesto golmana pri angleškem klubu še vedno domena Petra Čecha, katerega bo le težko izriniti iz prve postave.

Arsenal ni idealna rešitev

Sicer pa je vprašanje tudi, ali bo odlični Handanović, ki je leta 2012 sklenil 9 milijonov funtov vredno pogodbo z italjankim velikanom, pripravljen na selitev v Anglijo. Slovenski nogometaš je v zadnjih štirih letih izpustil le osem nogometnih obračunov in težko je verjeti, da bo to odlično statistiko zamenjal za mesto manj pomembnega igralca v klubu Arsenal.

Morda so bolj na mestu druga ugibanja, ki jih je sprožil La Gazzetta dello Sport. Ta je namreč poročal, da se je Piero Ausilio sestal z drugim angleškim velikanom, klubom Chelsea.

Govorice o tem, da je Handanović vzbudil zanimanje Chelsea, so se sicer pojavile po tem, ko je v javnost prišla novica, da sta Thibaut Courtois in Christophe Lollichon v precej slabih odnosih. Zaradi nesoglasij med njima naj bi Antonio Conte že potrdil, da bo klub sezono zaključil z le enim od njiju.

Brozović bo najverjetneje iskal nove priložnosti

Poleg tega, da si Inter Milan očitno obeta prestop slovenskega nogometaša, se pojavljajo tudi ugibanja o prestopu drugega igralca. Marcelo Brozović je končno spregovoril o svojem razočaranju nad številom priložnosti, ki mu jih zagotavlja italijanski klub.

Njegov agent je podal naslednjo izjavo: “Brozović je razdvojen, pred njim je težka odločitev. Rad bi igral v Ligi prvakov, vendar pa mu je Inter Milan všeč kot klub, zelo dobro pa se počuti tudi v Milanu.” Pri tem je poudaril, da je sam mnenja, da je italijanski veljak pokazal premalo zanimanja za njegovega varovanca, kar bi lahko pomenilo bližnji prestop.

Szólj hozzá!