Se bo derbi med Nico in Marseillem končal z izenačenjem?

nice marsaille

Nica bo verjetno začela s postavo 4-2-3-1 (Hassen, Amavi, Gomis, Genevois, Puel, Hult, Mendy, Eysseric, Eduardo, Bautheac, Pléa), Marseille pa s 4-2-3-1 (Mandanda, Lemina, Aloe, Morel, Djédjé, Romao, Imbula, Gignac, Payet, Thaurin, Batshuayi).

Na obeh straneh je precej odsotnih igralcev. Delle, Traoré, Pentecote, Bodmer Digard, Barrada zaradi poškodb, nastop Alessandrinija pa je še pod vprašajem. Fanni in Mendy ne bosta nastopila zaradi rdečega kartona. Palun, N’Koulou, Ayew in N’Doumbou pa imajo mednarodne obveznosti. Hatem Ben Arfa ima težave s Francosko zvezo, ki noče potrditi njegove pogodbe brez dovoljenja FIFE. Kapetan Digard in Bodmer bosta morala biti potrpežljiva, preden bosta prišla na vrsto, saj sta se Hult in Gomis odlično odrezala v njuni odsotnosti. Claude Puel bo tako morda ohranil enajsterico, ki bo pričakala Marseille, Bauthéac in Eysseric pa bosta spet menjala poziciji.

V marsejski ekipi se lahko zgodi, da bodo ostali brez Alessandrinija, ki je imel težave z gležnjem, in so ga ob polčasu z Guingampom morali zamenjati. L’OM bo imel oslabljeno obrambo, saj so zaradi rdečega kartona ostali brez Fannija, ki se bo tako pridružil Mendyju. Doria, ki je v Marseille prišel v avgustu in še ni igral niti minute, je morda upal, da bo dobil priložnost, a bosta verjetno igrala Morel in Aloé.

V zadnjih 6 od 7 tekem je Nica imela manj kot 2,5 gola (kvota 1,80). Marseille je v zadnjih 3 tekmah Lige 1 zadel več kot 2,5 gola (kvota 2,00). Marseille ni zmagal že zadnjih 5 tekem v Ligi 1 (kvota za poraz ali izenačenje 1,73).

Nica je dobro razpoložena že od božiča kljub odsotnosti Halem Ben Arfa, saj so v zadnjih 2 tekmah zadeli toliko golov kot v prejšnjih 9. Marseille je premagal Guingam z 2:1 in si želi na vrh razpredelnice. Gosti v zadnjih 7 tekmah izven Sade Vélodrome niso zmagali, zato množica navijačev pričakuje napet derbi, ki se bo po napovedih končal z remijem 1:1.

Szólj hozzá!