Scott Brown bo nastopil na tekmi proti Sloveniji

Scott Brown bo nastopil na tekmi proti Sloveniji

Selektor škotske reprezentance, Gordon Strachan, je prepričan, da bo upokojeni Scott Brown nastopil na tekmi proti Sloveniji na kvalifikacijah Svetovnega pokala.

Slavni selektor škotske reprezentance, Gordon Strachan, je precej samozavesten glede nastopa upokojenega kapetana ekipe Celtic, saj je prepričan, da se bo Scott Brown pozitivno odzval na njegovo povabilo in bo zaigral na nadaljevanju kvalifikacij Svetovnega pokala 2018, kjer se bo Škotska znova pomerila proti Sloveniji.

Gordon Strachan vpoklical precej igralcev

Selektor škotske reprezentance je sicer o vpoklicu nekdanjega kapetana povedal le, da nima nobene informacije o tem, da Scott Brown ne bi bil pripravljen na nastop: »Govoril sem s številnimi igralci in Scott Brown je en izmed njih. Nihče od njih ni rekel, da ne želi nastopiti na prihajajočih kvalifikacijskih obračunih.«

Potrdil je, da je vpoklical tudi druge igralce, kot so Chris Martin, Charlie Mulgrew, Russell Martin in Robert Snodgrass ter nekaj starejših igralcev. Pri tem je poudaril, da igralcev, ki uradno niso del ekipe, ne bodo vezali s pogodbo, temveč bodo našli drugačen skupen dogovor, ki bo ustrezal vsem.

Enkrat že prekinil svojo upokojitev

Sicer se je bivši kapetan ekipe Celtic, Scott Brown, uradno upokojil že lani poleti, vendar pa se je kljub temu na igrišče vrnil novembra, na obračun škotske in angleške reprezentance, na katerem je zmaga pripadla odličnim Angležem.

Očitno bo moral 31-letni nogometaš ponovno premisliti ali ni morda nekoliko prezgodaj za njegovo upokojitev. Škotska reprezentanca bo morala, če želi kvalifikacije nadaljevati pri vrhu skupine F, na igrišču pokazati maksimalno formo ter na prihajajočih obračunih izboljšati svoj nastop.

Naporna sezona za igralce škotske reprezentance

Poleg bližajočega kvalifikacijskega obračuna proti Sloveniji, ima Gordon Strachan precej skrbi tudi zaradi obračuna proti reprezentanci Anglije, s katero se bodo igralci škotske reprezentance pomerili v začetku junija. Nogometašem ta obračun povzroča sive lase predvsem zaradi tega, ker se bo odvil precej blizu začetka drugega dela pokalne sezone.

Sicer se bosta Slovenija in Škotska znova srečali 26. marca 2017, v sklopu nadaljevanja kvalifikacij za Svetovni pokal 2018. V skupini F se poleg slovenske in škotske reprezentance nahajajo še reprezentanca Anglije (ki je na prvem mestu skupine, z dvema točkama prednosti pred Slovenijo), reprezentanca Slovaške(na tretjem mestu skupine), ter reprezentanci Litve in Malte.

Szólj hozzá!