Schalke 04 in Real Madrid z oslabljenima ekipama v Ligo prvakov

Schalke 04 vs Real Madrid

Danes se bosta v osmini finala UEFA Lige prvakov pomerila močna kluba Schalke in Real Madrid. Obe ekipi sta že dokazali da znata igrati, vendar pa bosta danes tekmo pričeli brez nekaterih pomembnih igralcev.

Schalke: mnogi podcenjujejo ekipo Schalkeja, sploh zaradi nastopov na zadnjih tekmah. Lahko rečemo, da imajo pogosto več sreče kot pa znanja. Na tekmi proti Mariboru, ki jih je vodila v Ligo prvakov, so zmagali s skromnim rezultatom 0:1. V Bundesligi se nahajajo na četrtem mestu, z 10 zmagami, 4 izenačenji in 7 porazi. V Ligi prvakov veljajo za manj zanesljivo ekipo ter ne sodijo med letošnje favorite. Ekipa Schalkeja se je z Real Madridom srečala že lani, prav tako v osmini Lige prvakov.

Danes bo Schalke tekmo začel brez naslednjih igralcev: Jeffersona Farfana, Sead Kolašinaca, Juliana Draxlerja and Ralfa Fährmanna. Poleg njih je igranje Chineda Obasija, Maurica Multhaupa, Klaasa Jan Huntelaarja in Joel Matipa še pod vprašajem.

Real Madrid: ekipa gostov Real Madrida se je v preteklosti že izkazala za zelo zahtevnega nasprotnika. So na v vrhu domače La Lige, z eno točko zaostanka za Barcelono. To sezono so nanizali 19 zmag in 4 poraze, od tega v zadnjih petih tekmah 4 zmage in en poraz. Vendar pa je za njimi velik poraz proti Atl. Madridu z rezultatom 4:0. Danes bo med ekipo Real Madrida pod drobnogledom predvsem igralec Cristiano Ronaldo, ki je v tej sezoni zadel 28 golov v La Ligi in 5 v Ligi prvakov.

Tako kot pri Schalkeju, bo tudi pri Real Madridu nekaj odsotnih igralcev: Luka Modric, Sergio Ramos, James Rodriguez, Sami Khedira in Fabio Coentrao. Igralca Pepe in Marcelo sta še pod vprašajem.

Trenerja obeh ekip se zavedata, da je tako pred Schalkejem kot pred Real Madridom težka tekma, ki bi se lahko končala kakorkoli. Veliko odsotnih igralcev bo zagotovo zahtevalo nekaj iznajdljivosti obeh trenerjev, kar lahko ključno vpliva na končni rezultat tekme.

Szólj hozzá!