Ronald Koeman napoveduje uspeh ekipe Southampton v Ligi Evrope

Ronald Koeman napoveduje uspeh ekipe Southampton v Ligi Evrope

Po ne preveč uspešni letošnji sezoni v Ligi Evrope je prvo ime ekipe Southampton, Ronald Koeman, napovedal uspešnejšo sezono in odličen povratek v evropsko tekmovanje v naslednji sezoni. Prvo ime angleške ekipe Southampton, Ronald Koeman, si letos močno želi, da bi njegovi varovanci osvojili mesto v kvalifikacijah Lige Evrope. K takšni želji je zagotovo pripomogel odličen set osmih zaporednih tekem brez poraza, v katerem se trenutno nahaja ekipa Southampton.

Odlični nastopi v angleški ligi in hiter izpad v Ligi Evrope

Ekipa Southampton se tako trenutno nahaja na odličnem 7. mestu angleške Premier lige. V letošnji ligaški sezoni so igralci nanizali že 5 zmag, 5 izenačenj in 2 poraza ter poskrbeli za gol razliko 19:13. Presenetljivo ekipo od prvouvrščene ekipe Manchester City loči le 6 točk.

Sicer so igralci angleške ekipe Southampton letos sodelovali v kvalifikacijah v Ligi Evrope, vendar pa se je njihova evropska pot zaključila precej hitro. Tako so igralci v polfinalnih obračunih izločili ekipo Vitesse (z rezultatoma 3:0 in 2:0), nato pa v finalu kvalifikacij izgubili možnost napredovanja z izenačenjem in porazom proti ekipi Midtjylland (z rezultatoma 1:1 in 0:1).

Ronald Koeman trdno verjame v svoje moštvo

Kljub kratki evropski sezoni pa Ronald Koeman ostaja pozitiven in optimističen o prihodnosti svojega kluba. Trdno verjame, da lahko njegovi varovanci osvojijo redni del v Ligi Evrope: »Imamo potencial, imamo kvaliteto in po mojem mnenju, imamo tudi moštvo, ki se je pripravljeno boriti.«

Kljub velikemu zaupanju v svoje moštvo, pa je Ronald Koeman dodal, da meni, da so prva štiri mesta v domači angleški ligi še vedno nekoliko preveč ambiciozna. Bolj realno je, da bo ekipa Southampton ciljala na sedmo, šesto ali peto mesto angleške prve lige.

Dodal je še: »Trenutno je še nekoliko prezgodaj, da bi razpravljali o koncu sezone. Igralci uživajo v igranju nogometa, kar je ena izmed naših največjih kvalitet in želim, da to ohranijo. Skupaj z željo po zmagovanju, seveda.«

Zagotovo bomo letos še slišali o ekipi Southampton, vprašanje je le, ali bodo igralci sposobni ohraniti motivacijo in zagnanost, ki jih bo vodila do kvalifikacij in novih možnosti v Ligi Evrope. V prihajajočem krogu angleške Premier Lige ekipo čaka obračun z ekipo Stroke, v katerem lahko igralci računajo na novo zmago.

Szólj hozzá!