Roma za Ligo prvakov nad Napoli

Roma za Ligo prvakov nad Napoli

Konec maja se je zaključila tudi italijanska Seria A, ki je šele v zadnjem krogu obračunov postregla z odgovorom o končnem vrstnem redu na vrhu lestvice. Po napetem krogu si je drugo mesto in vozovnico v Ligo prvakov priborila Roma. Po napetih končnih obračunih je nasprotnike iz kluba Napoli premagala za eno samo točko.

Roma nad Genoo in Napoli nad Sampdorio

Letošnjo ligaško sezono je najuspešneje zaključil odlični Juventus, ki si je naslov prvaka priboril že v prejšnjih krogih in je tako lahko zadnji krog obračunov pričakal precej mirno. Povsem drugačna pa je bila zgodba za dva druga italijanska kluba.

Roma se je v zadnjem krogu pomerila z Genoo. Rimljani so si na stadionu Stadio Olimpico priigrali zmago z rezultatom 3:2. Za domačo ekipo je v prvem polčasu zadel Džeko, v drugem polčasu sta zadetka prispevala še De Rossi in Perotti.

Tudi Napoli je uspešno ugnal svojega nasprotnika, ekipo Sampdorio. Obračun se je zaključil z rezultatom 2:4. Za goste so zadeli Mertens, Insigne, Hamsik in Callejon. Napoli se je tako uvrstil na tretje mesto lestvice in v kvalifikacijski del bojev za Ligo prvakov.

Kljub odličnima nastopoma obeh ekip, si je direktno vozovnico za Ligo prvakov letos priborila Roma, ki ima ob koncu ligaške sezone 87 točk. Na tretjem mestu lestvice ji sledi Napoli, s točko manj. Obe ekipi sta sicer ligo zaključili z boljšo gol razliko kot prvouvrščeni Juventus.

Roma v novo sezono s številnimi novostmi

Poleg ponovne uvrstitve v Ligo prvakov, se bo Roma v prihajajočem tekmovalnem letu soočala še z nekaterimi zanimivimi izzivi. Po petindvajsetih letih bo klub zapustil odlični nogometaš in kapetan Francesco Totti, ki po koncu obračuna ni skrival svoje hvaležnosti in solz.

Njegov kapetanski trak bo sedaj nosil strelec drugega zadetka, De Rossi. Očitno pa bo prosto še eno pomembno mesto na čelu Rimljanov. Odjeknila je namreč novica, da klub zapušča trener Luciano Spalleti.

Po poročanju italijanskih medijev je njegov odhod sporazumna odločitev, kateri je najverjetneje botrovala boljša priložnost za odličnega trenerja. Špekulira se, ali ga je morda v svojo vrsto privabil Inter. Zaenkrat še ni znano, s kom na čelu bo Roma vstopila v naslednjo sezono Seria A in v Ligo prvakov.

Szólj hozzá!