Roger Federer v Pragi poskrbel za veliko navdušenje

Roger Federer v Pragi poskrbel za veliko navdušenje

Kljub temu, da je teniška sezona že več kot dovolj polna, je sloviti teniški igralec Roger Federer letos poskrbel, da se je na koledar vpisalo še eno teniško tekmovanje: Laverjev pokal. Tekmovanje, ki sicer ne šteje za točke ATP, je gostilo nekatera znana imena, za največje navdušenje pa je poskrbel ravno švicarski tenisač.

Laverjev pokal premierno v Pragi

Kljub temu, da je Laverjev pokal letos doživel svojo krstno izvedbo in da se številna odmevna teniška imena trenutno spopadajo s številnimi poškodbami, je bilo za gledalce dobro poskrbljeno. Tridnevni pokal je bilo mogoče spremljati v več kot 200 državah, dvorana v Pragi je bila vse dni razprodana. Nič čudnega, saj sta se na odru pomerila tudi dva najboljša tenisača sveta, Rafael Nadal in Roger Federer. Kljub temu, da sta oba požela ogromno navdušenje, je bil zagotovo najbolj zanimiv njun skupni nastop – skupaj sta se namreč pomerila v dvojicah. Ja, to da Rafael Nadal in Roger Federer stojita na isti strani mreže je zagotovo izjemno redko. Pravzaprav se je to zgodilo prvič. Hkrati je bil to šele četrti obračun, v katerem sta v dvojicah skupaj nastopila dva člana velike četverice (dvakrat sta to storila Novak Đoković in Andy Murray, enkrat Novak Đoković in Rafael Nadal).

Evropa proti preostalemu svetu

Za organizacijo novega tridnevnega tekmovanja je v veliki meri zaslužen ravno Roger Federer. S pomočjo svojega zastopnika Tony Godsicka je zasnoval Laverjev pokal, v sklopu katerega so se dnevno odvili trije posamični teniški boji in en obračun dvojic. Poleg tega je vsaka zmaga na prvi dan prinesla eno točko, na drugi dan dve točki, na tretji dan tri točke.

Da bi bila situacija še nekoliko zanimivejša, so bili tekmovalci hkrati razdeljeni še v dve skupini: Evropo in preostali svet. Evropsko ekipo so letos sestavljali Rafael Nadal, Aleksander Zverev, Marin Čilić, Dominic Thiem in Tomaš Berdych ter s končnim rezultatom 15:9 potrdili, da so boljši od ekipe preostalega sveta, ki so jo letos sestavljali Sam Querrey, John Isner, Nick Kyrgios, Jack Sock, Denis Šapovalov in Frances Tiafoe. Nič manj zvezdniška nista bila niti kapetana nasprotnih ekip: Björn Borg in John McEnroe.

Tenisači brez točk, a s spomini

Laverjev pokal sicer ni prinesel novih ATP točk, a je Roger Federer povedal, da mu bo tekmovanje za vedno ostalo v prelepem spominu. Naslednje leto se bo pokal predvidoma odvijal v Chicagu.

Szólj hozzá!