Roger Federer po enajstih letih ponovil svoj uspeh

Roger Federer

V vedno vročem Miamiju so se ponovno srečali vrhunski profesionalni tenisači, ki so s svojimi nastopi še dodatno ogreli ozračje. Za vrhunec turnirja sta brez dvoma poskrbela veterana profesionalnega tenisa – Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal, ki sta se pomerila v nedeljskem finalu.

Švicar v letošnji sezoni preseneča

Tokrat je moral premoč priznati Rafael Nadal, ki ga je Roger Federer po precej napetem in izenačenem dvoboju, ki je trajal dobro uro in pol, ugnal s 6:3 in 6:4. To je bil že sedemintrideseti medsebojni obračun Španca in Švicarja.

V njuni bogati zgodovini medsebojnih obračunov je Roger Federer tokrat nanizal četrto zaporedno zmago, drugo v tej sezoni. To je bilo zagotovo odlično povračilo za finalni obračun leta 2004, ko je takrat komaj 17-letni Rafael Nadal premagal Švicarja in osvojil Miami Open.

Z zmago je Roger Federer ponovil svoj enajst let stari dosežek – osvojil je namreč tako turnir v Indian Wellsu, kot v Miamiju – in si priboril Sunshine Double. Tega je tokrat osvojil tretjič, poleg leta 2006 mu je to uspelo še leta 2005, ter s tem ponovil uspeh, ki je do sedaj uspel le Novaku Đokoviću.

Poleg tega je za Švicarjem drugi najuspešnejši začetek sezone. Bolj uspešno je bilo zanj le leto 2006, ko je v 34-ih teniških obračunih nanizal le en poraz. Letos je za njih 19 zmagovalnih obračunov in en poraz.

Letošnja sezona v znamenju medsebojnih obračunov

Očitno bosta v letošnji sezoni glavna tekmeca ponovno ravno Roger Federer in Rafael Nadal, ki sta trenutno izenačena po številu zmag v tej sezoni.

Oba sta se izkazala tudi s svojima nastopoma v polfinalu turnirja Miami Open. Roger Federer se je pomeril z Nickom Kyrgiosom, Rafael Nadal pa je brez večjih težav izločil Italijana Fabia Fogninija. Švicar je sicer v letošnji sezoni premoč priznal le Rusu Jerneju Donskoju, s katerim se je pomeril na teniškem turnirju v Dubaju, medtem ko je za Špancem že pet porazov.

Še vedno pa je Roger Federer na tretjem mestu po številu osvojenih naslov. V svoji karieri jih je zbral 26, dva manj kot Rafael Nadal in štiri manj od najuspešnejšega tenisača sveta, Novaka Đokovića.

Szólj hozzá!