Roger Federer in Rafael Nadal znova skupaj v finalu

Roger Federer in Rafael Nadal

Roger Federer si bo brez dvoma zapomnil teniški turnir v Šanghaju. Poleg tega, da je za odlično zmago potreboval le 72 minut, v katerih je Španca ugnal z rezultatom 6:4 in 6:3, je hkrati izenačil še rekord. Tokrat je namreč zabeležil svojo 94. zmago in tako število zmag izenačil z drugo teniško legendo, Ivanom Lendlom.

Roger Federer je potreboval novo zmago

Brez dvoma je vsak tekmovalec vesel vsake nove zmage. Roger Federer je zagotovo navdušen, da je svoji bogati teniški karieri dodal še zmago v Šanghaju. Poleg tega je letos že osvojil dva grand slam turnirja (slavil je v Avstraliji in na Wimbledonu) ter dva mastersa (srečo sta mu prinesla Miami in Indian Wells).

Nova zmaga je za Švicarja posebno pomemba, saj lovi zaostanek v skupnem seštevku ATP. Na prvem mestu je namreč prepričljivo v prednosti ravno Rafael Nadal. Kljub temu, da je ta v svoji teniški karieri nanizal manj zmag kot njegov tekmec, je lotos v odlični formi.

Šanghaj poslastica za navijače

Poleg finalnega obračuna, v katerem sta se teniški legendi pomerili za skoraj 6 milijonov ameriških dolarjev, je bil turnir v Šanghaju poln zanimivih obračunov, v katerih so lahko uživali navijači. V polfinalnem obračunu je Rafael Nadal ugnal hrvaškega tenisača Marina Čilića, ki pa se je izkazal za izredno težkega nasprotnika. Obračun se je zaključil z rezultatom 7:5 in 7:6.

Tudi Roger Federer je v polfinalnem obračunu pošteno namučil živce svojih navijačev. V obračunu z Argentincem Juan Martin del Portom je prvi niz izgubil s 3:6, a se je nato pobral ter naslednja dva niza končal z rezultatom 6:3.

Roger Federer bolj uspešen v medsebojnih obračunih

Brez dvoma sta Roger Federer in Rafael Nadal osrednja lika enega izmed najbolj zanimivih teniških rivalstev v zgodovini. Medsebojne obračune sta odigrala že 38-krat, pri čemer je bil prepričljivo boljši Španec. Vendar pa se je letos zgodba obrnila – Roger Federer je namreč zmagal na vseh štirih letošnjih medsebojnih obračunih.

Tenisače sedaj čaka turnir v Baslu. Razplet na lestvici ATP je zaenkrat še odprt, saj lahko tekmovalci do konca sezone zberejo še 3.000 točk, kar je, glede na razliko 1960 točk med prvima tekmovalcema sveta, še vedno dovolj za spremembo na vrhu.

Szólj hozzá!