Richie McCaw noče razmišljati o upokojitvi po koncu te sezone

richie mccaw

Kapetan rugby moštva All Black, Richie McCaw je sprožil ugibanja o upokojitvi, po tem ko je za Francoski častnik izjavil, da je letošnja sezona njegova zadnja. Od takrat se večina medijev ukvarja predvsem z ugibanji o tem, kdaj se bo slavni igralec zares upokojil.

Štiriintrideset letnik je v četrtkovem intervjuju povedal, da še ni sprejel končne odločitve o upokojitvi ter da želi s takimi odločitvami počakati do konca sezone, saj se želi sedaj osredotočiti na svojo igro. McCaw je dodal, da so trenutno njegova glavna misel prihajajoče tekme.

Precej McCawovih soigralcev iz All Black ekipe, se je v zadnjem času odločilo za prestop v evropske ekipe. Conrad Smith in Ma`a Nonu se tako odpravljata k ekipama Pau in Toulon, Daniel Carter pa se odpravlja v Racing Metro.

Rugby ekipa Nove Zelandije je leta 2011 osvojila naslov svetovnih prvakov. Letos bodo naslov prvakov branili v Angliji, konec avgusta. Do sedaj je nekaj igralcev že potrdilo svojo udeležbo na Svetovnem pokalu, vendar pa ekipa še ni dokončno oblikovana.

Richie McCaw se bo zagotovo udeležil tekem na Svetovnem prvenstvu, obstaja pa tudi možnost, da bo svojo kariero nadaljeval tudi v prihodnosti, le da se bo odločil za prestop v katerega izmed Evropskih klubov.

Szólj hozzá!