Ricardinho je poskrbel za napredovanje Portugalske na EURO 2016

Ricardinho je poskrbel za napredovanje Portugalske na EURO 2016

Odlični Ricardinho je na tekmi s Slovenijo nanizal hat-trick, s katerim je poskrbel za napredovanje Portugalske v naslednji krog UEFA Futsal EURO 2016.

Ricardinho je na odločilni tekmi tekmovanja UEFA Futsal EURO 2016 potrdil upravičenost velikih pričakovanj ter z zares briljantnim nastopom pripomogel k napredovanju Portugalske, ki se bo v četrtfinalni del tekmovanja uvrstila skupaj s Srbijo

.

Odličen nastop Portugalske pa pomeni, da se je tekmovanje končalo za Slovenijo. Obračun med ekipama Skupine A se je sicer zaključil s končnim rezultatom 2:6.

Odlična forma Portugalske in dobre napovedi za Slovenijo

Četrtkova tekma UEFA Futsal EURO 2016 se je sicer bolje začela za Slovenijo, za katero je zadel Kristjan Čujec. Vendar pa je pomembno prednost kmalu prekinil Fábio Cecílio, ki je zadel za izenačenje. Prvi polčas je zaznamoval še Ricardinho, ki je s prvim od svoji treh zadetkov poskrbel za vodstvo Portugalske.

Odlični portugalski igralec Ricardinho, ki je sicer za športna igrišča dosegel že precej visoko starost, je s svojim odličnim nastopom potrdil, da je še vedno v dobri formi in da kljub letom še vedno predstavlja veliko nevarnost za nasprotne ekipe. Poleg tega je na tekmi s Slovenijo poskrbel za svoj 100. zadetek.

Kljub neuspehu slovenske ekipe na UEFA Futsal EURO 2016, pa so igralci lahko precej ponosni na prikazan nastop. Kot je povedal slovenski trener Andrej Dobovičnik, se lahko Slovenijo spoštuje, saj je kljub temu, da gre skorajda izključno za amaterske igralce, prikazala odlično formo, s katero je lahko precej dobro konkurirala odličnim igralcem Portugalske.

UEFA Futsal EURO 2016 še zdaleč ni končan

Kljub hitremu izpadu za Slovenijo se tekme UEFA Futsal EURO 2016 še zdaleč niso zaključile. V nadaljevanju se bo ekipa Portugalske pomerila z ekipo Srbije. Tekma med najboljšima ekipama Skupine A bo odločala o tem, katera od ekip bo redni del tekmovanja zaključila na prvem mestu skupine.

Za osvojitev prvega mesta Skupine A ima trenutno boljše možnosti ekipa Portugalske, ki je zaradi visoke gol razlike na tekmi s Slovenijo dosegla odlično gol razliko. Za prvo mesto skupine bo tako ekipi zadoščalo že izenačenje z ekipo Srbije.

Portugalski trener Jorge Braz je povedal, da se skrivnost uspeha njegove ekipe skriva v veliki sproščenosti igralcev, ki so to sproščenost uporabili v svojo prid in pokazali zares odličen nastop. Seveda vsi upajo, da bodo tudi v nadaljevanju UEFA Futsal EURO 2016 nanizali takšne uspehe ter osvojili tudi finale.

Szólj hozzá!