Reprezentanca Slovenije bo današnjo tekmo dobro izkoristila

Reprezentanca Slovenije bo današnjo tekmo dobro izkoristila

Prijateljski obračun z reprezentanco Severne Irske bi lahko za reprezentanco Slovenije pomenil odlično priložnost za vadbo pred pomembnim obračunom z reprezentanco Škotske, ki slovensko reprezentanco čaka čez nekaj mesecev, ko se bodo ponovno pričele kvalifikacije za Svetovno prvenstvo 2018.

Valter Birsa se zaveda priložnosti

Krilni igralec slovenske reprezentance Valter Birsa, ki sicer igra v ekipi Chievo, prihajajočo prijateljsko tekmo z reprezentanco Severne Irske dojema kot odlično priložnost za pripravo pred prihajajočimi kvalifikacijami za Svetovno prvenstvo v Rusiji 2018.

Za reprezentanco Slovenije je sicer že ena uspešna tekma, saj je sredina zmaga nad ekipo Makedonije še sveža. Ravno to zmago Birsa vidi kot veliko motivacijo za odličen nastop na stadionu Windsor Park. Prihajajočo tekmo je komentiral z naslednjimi besedami: »Igrati moramo podobno igro, kar se tiče agresivnosti na igrišču. Reprezentanca Severne Irske ima specifičen način igre, podoben kot reprezentanca Škotske. Tekma nam bo koristila pred prihajajočimi kvalifikacijami, poleg tega pa bo tudi odlična preizkušnja za nove igralce.«

Prijateljska tekmo za reprezentanco Severne Irske večjega pomena

Prihajajoča tekma je za reprezentanco Slovenije manjšega pomena, medtem ko je reprezentanca Severne Irske pred današnjo tekmo pod nekoliko večjim pritiskom. Ekipi se namreč junija obetajo kvalifikacije za Euro 2016, poleg tega pa igralci lovijo magično število desetih tekem brez poraza.

Ravno zaradi pomembnosti tekme za reprezentanco Severne Irske bodo igralci najverjetneje pokazali svojo običajno igro. Valter Birsa je povedal še, da je irska ekipa precej nevarna tudi zaradi močnih centralnih zadnjih igralcev. Dodal je, da je kar nekaj igralcev Severne Irske precej visokih, zaradi česar bo morala slovenska reprezentanca ciljati na krajše in dobro izkoriščene podaje.

Reprezentanca Slovenije del Skupine F

Reprezentanca Slovenije bo svoj boj za mesto na Svetovnem prvenstvu 2018 nadaljevala septembra, ko se igralcem obetajo tekme z reprezentancami Litve, Slovaške, Anglije, Malte in Škotske oziroma z vsemi reprezentancami Skupine F. Do takrat se nogometašem seveda obeta še precej zanimivih obračunov – današnji bo na sporedu ob 20:45.

Szólj hozzá!