Reprezentanca se lahko med elito vrne le z enotnostjo

Reprezentanca se lahko med elito

V Parizu, na svetovnem prvenstvu elitnih hokejskih ekip, je po šestem zaporednem porazu slovenske reprezentance sledila naporna novinarska konferenca, na kateri je selektor Nik Zupančič poudaril, da je za slab rezultat kriva neusklajenost ekipe ter napovedal velike spremembe.

Prevzel odgovornost za izpad

Nik Zupančič je novinarjem zaupal, da prevzema odgovornost za izpad iz Skupine A. Slovenska hokejska reprezentanca je na sedmih tekmah, ki jih je odigrala na svetovnem prvenstvu v Parizu, prejela 36 zadetkov, medtem ko so slovenski risi pak v mreže nasprotnikov poslali zgolj 13-krat.

Kot glavni razlog za neuspeh je selektor sicer navedel način svojega vodenja, a je hkrati namenil tudi kritiko igri, ki so jo v francoski prestolnici pokazali reprezentanti. Poudaril je, da bi moral biti do svojih igralcev strožji, saj je očitno, da samoodločanje in demokracija znotraj ekipe ne delujeta.

Kakšno je realno stanje v reprezentanci?

Izgleda, da ni nikomur povsem jasno, kaj točno se dogaja v izbrani vrsti slovenske hokejske reprezentance. Tudi selektor je priznal, da so njegovi varovanci v Parizu pokazali drugačno igro, kot smo je bili vajeni.

Med glavnimi kritikami, ki jih je Nik Zupančič namenil svojim igralcem je bila predvsem neodločnost, ki smo jo lahko na ledenih površinah spremljali na praktično vseh tekmah. Dodal je še, da bi morali v reprezentanci nekateri igralci prevzeti vodstvene položaje, spet drugi pa bi se morali igri podrediti, vendar pa se to očitno ni zgodilo. Na tem mestu je selektor dodal, da bo v prihodnosti zahteval enotnost in podrejenost igri. Kdor tega ne bo sprejel, ne bo več del slovenske reprezentance.

V pričakovanju olimpijskih iger

Kaj se bo z reprezentanco dogajalo v prihodnosti, Nik Zupančič ni znal napovedati. Izpad iz Skupine A je sicer veliko razočaranje, ki ga nihče v slovenskem hokeju ne jemlje zlahka, a selektor je kljub temu pokazal nekaj optimizma, ko je bilo govora o prihajajočih olimpijskih igrah, ki se jih bo slovenska hokejska reprezentanca udeležila prihodnjo zimo v Pjongčangu.

Kdo bo del reprezentance, ki bo odpotovala v Južno Korejo še ni znano, saj je po besedah selektorja, priložnosti za popravo igre in izboljšanje rezultatov še vedno dovolj. Vendar pa bo od vsakega igralca sedaj zahteval popolno predanost in popolno pripravljenost na vsakem prihajajočem obračunu.

Szólj hozzá!