Reprezentanca Francije je po zmagi nad reprezentanco Slovenije novi evropski prvak v odbojki

Reprezentanca Francije je po zmagi nad reprezentanco Slovenije novi evropski prvak v odbojki

Letošnje Evropsko prvenstvo v odbojki je bilo sicer polno presenečenj, o čemer zagotovo priča tudi finale. Reprezentanca Slovenije se je povsem nepričakovano uvrstila v finalni del tekmovanja, podobno bi lahko rekli tudi za reprezentanco Francije, ki je sedaj prvič osvojila laskavi naslov evropskih prvakov. Z osvojenim naslovom evropskih prvakov je reprezentanca Francije še potrdila odlično formo, ki so jo igralci pokazali v letošnji sezoni. Že julija je francoska ekipa osvojila tudi naslov prvakov Svetovne Odbojkarske Lige.

Reprezentanci Francije in Slovenije sta pokazali odlično formo

Reprezentanca Francije je naslov evropskih prvakov osvojila z zmago v vseh treh nizih (25:19, 29:27 in 29:27), vendar pa je reprezentanca Slovenije, ki je bila deležna velike podpore iz tribun, zagotovo pokazala odlično formo.

Nedeljska tekma v Sofiji se je začela z velikim napadom reprezentance Francije, ki si je že v prvih minutah tekme prislužila prednost z rezultatom 16:12. V drugem polčasu je reprezentanca Slovenije pokazala izjemen odpor ter nasprotnikom pod vodstvom trenerja Laurenta Tillia povzročila kar nekaj težav.

Kljub izjemno izenačenemu drugemu setu je bil tudi ta na koncu bolj uspešen za reprezentanco Francije. Tretji set se je začel z zaostankom reprezentanc Slovenije, ki v nadaljevanju, kljub odlični formi, ni uspela osvojiti zmage.

Tretji set je odlično zaključil igralec Earvin Ngapeth, ki je reprezentanci Francije prislužil zadnjo točko, za končni rezultat 29:27 in naslov evropskih prvakov.

Odlično sezono bi najbolje zaključila uvrstitev na Olimpijske igre

Reprezentanca Francije je po odlični letošnji sezoni že usmerjena v nadaljnje odbojkarske uspehe. Po prvem naslovu prvakov je bila celotna ekipa, vključno s trenerjem pod drobnogledom vseh in pritisk pričakovanj je bil izredno velik.

Kapetan Benjamin Toniutti je po Evropskem prvenstvu povedal, da je izjemno vesel, da so on in njegovi soigralci zadostili pričakovanje. Brez dvoma se bodo igralci zdaj veliko lažje lotili priprav in kvalifikacij za naslednje veliko tekmovanje – Olimpijske igre Rio 2016.

Szólj hozzá!