RCD Espanyol in Athletic Bilbao z zelo izenačenimi možnostmi

Athletic Bilbao vs RCD Espanyol

Čeprav velja Athletic Bilbao za rahle favorite, pa ta tekma še zdaleč ne bo preprosta. Zadeti morajo vsaj en gol, česar pa jim RCD Espanyol ne bo dopustil brez močne obrambe in nasprotnih akcij.

RCD Espanyol ima za seboj dobro sezono. Končno imajo možnost, da se uvrstijo v finale Cope del Rey, kar bi pomenilo uvrstitev v Ligo Evrope naslednjo sezono. To je torej za njih izredno pomembna tekma in lahko pričakujemo, da bodo danes izredno težak nasprotnik, z veliko stopnjo motiviranosti igralcev in odlično pripravljenostjo. Komentar igralca Christiana Stuanija je še okrepil prepričanje, da bo danes ekipa RCD Espanyol nastopila na svojih 110%. Ekipa ima tudi veliko srečo, saj bodo danes domnevno pripravljeni vsi igralci, kar omogoča oblikovanje najboljše možne ekipe za to tekmo.

RCD Espanyol je imela dva dni več za priprave na tekmo, sta se pa kluba pomerila že večkrat in zelo dobro poznata način igre nasprotnika.

Sezona Athletica Bilbaa je bila to sezono vse prej kot odlična, saj so imeli svoje svetle trenutke, pa tudi nepričakovane padce. V četrtek so izpadli iz Lige Evrope, ko so izgubili proti Torinu (2:3), medtem ko so pred tem zmagali dve tekmi v La Ligi, kjer so lahko brez skrbi. Branilec Iraola je povedal, da so samozavestni pred to tekmo, saj sta za njimi dve dobri igri domačega prvenstva. Ekipa Athletica Bilbaa bo predvidoma nastopila brez naslednjih igralcev: Laporteja, ki je izpustil že prejšnjo tekmo zaradi visoke vročine, Aritza Aduriza, ki ima podobne težave, Iturraspa pa je še vedno v fazi okrevanja.

Szólj hozzá!