Pustni čas usoden za slovenske rokometne ekipe

Slovenske rokometne ekipe

Zadnji teden februarja smo lahko spremljali kar nekaj zanimivih rokometnih obračunov v Ligi prvakov. Na žalost pa se je 12. krog lige končal s porazom slovenskih rokometašev, ki mu je sledil še poraz slovenskih rokometašic.

Rokometaši Celje Pivovarna Laško klonili pod Makedonci

Rokometaši kluba Celje Pivovarna Laško so morali tokrat priznati premoč nasprotnikom iz kluba Vardar iz Skopja. Makedonci so na četrti medsebojni tekmi v tej sezoni dosegli še četrto zmago nad edinim rokometnim slovenskim klubom v Ligi prvakov.

Obračun se je odvil v dvorani Jane Sandanski,kjer je vladalo odlično vzdušje. Že od samega začetka je bilo moč opaziti premoč makedonskega kluba, ki pa so mu Celjani odlično kljubovali ter si v drugem polčasu celo priigrali izenačenje.

Klub temu pa so bili v nadaljevanju obračuna rokometaši kluba Vardar premočni in sledil je poraz rokometašev Celje Pivovarna Laško, z rezultatom 35:30. Trener slovenske ekipe, Branko Tomše, je po tekmi povedal, da je kljub rezultatu ponosen na svoje fante. Poudaril je, da so bili že pred tekmo pripravljeni na izredno naporen obračun, saj se zavedajo kako zahteven nasprotnik je ekipa Vardar.

Za rokometašice Krim Mercator usoden Györ

Še slabši je bil zaključek februarja za rokometašice Krim Mercator, ki so klonile pod odličnimi Madžarkami. Na enem izmed najtežjih obračunov v letošnji Ligi prvakov so slovenske rokometašice nanizale svoj največji poraz – izgubile so s kar 17-imi točkami.

Kljub temu, da so rokometašice pričakovale poraz, saj se je že na prvi medsebojni tekmi pokazala velika premoč madžarskih rokometašic ekipe Györ, jih je končni rezultat 17:34 presenetil. Trener simpatičnih rokometašic, Uroš Bregar, je po tekmi povedal, da Madžarke za Slovenke ostajajo trn v peti. Priznal je, da s svojimi varovankami zaenkrat še ni odkril načina, s katerim bi lahko konkuriral njihovi igri.

Sledi nova borba v Ligi prvakov

Pred slovenskimi rokometaši in rokometašicami so že novi obračuni. Celje Pivovarna Laško se trenutno nahaja na 7. mestu Skupine B, s 7-mi zbranimi točkami. Na prvem mestu skupine kraljuje Vardar, z 18-mi zbranimi točkami.

Podobna je tudi situacija v ženski Ligi prvakov. Rokometašice Krim Mercator se nahajajo na 5. mestu 2. skupine, s 6-mi zbranimi točkami. Na prvem mestu skupine ostaja ekipa Györ, ki je do sedaj zabeležila 6 zmag in si priborila 13 točk.

Szólj hozzá!