Presenečenjem v letošnji sezoni smučarskih skokov še ni konca

Presenečenjem v letošnji sezoni smučarskih skokov še ni konca

Letošnja sezona smučarskih skokov bo očitno zares ugodila napovedim o številnih presenečenjih; ponovno nas je namreč presenetil neverjeten uspeh enega od nepričakovanih tekmovalcev, tokrat iz slovenske ekipe. Jernej Damjan je v Ruki poskrbel za odličen skok, s katerim si je zaslužil prvo stopničko.

Ko je rezerva najboljša rešitev

Ne samo, da ni nihče pričakoval, da bo Jernej Damjan na tekmi v Ruki skočil najdlje, v resnici ni nihče pričakoval niti, da bo skočil. Na tekmo je namreč vskočil v zadnjih trenutkih, saj njegov nastop na Finskem sploh ni bil predviden.

Jernej Damjan se je na Finsko odpravil kot rezervni skakalec, na koncu pa skakal zaradi »nesrečnih« okoliščin. Namesto njega bi moral namreč skočiti Domen Prevc, ki bi moral nadomestiti Timija Zajca, a je ta v zadnjih dneh pokazal preslabo formo, poleg tega pa je še zbolel.

Očitno mu je dopust dobro del

Saj ne, da je Jernej Damjan slab ali neizkušen skakalec. To je daleč od resnice, saj je slovenski skakalec v preteklost že večkrat dokazal, da dobro ve, kako se stvari streže. Presenečenje je bilo največje, ker se je skakalec lani odločil, da si bo vzel dolg premor in se je povsem odmaknil iz sveta smučarskih skokov ter se posvetil svoji mladi družinici.

Na priprave se je pravzaprav vrnil šele letos jeseni, potem ko je dober mesec preživel na počitnicah na Tajskem in ko je poletne treninge opravljal le z reprezentanco B. Jernej Damjan je sicer po tekmi v Ruki povedal, da njegov umik ni bil znak konca kariere, da je le potreboval regeneracijo in si je moral nabrati novih moči, da pa je nad novo zmago navdušen.

Drugi slovenski orli še vedno v ozadju

Kljub nepričakovanemu odličnemu nastop slovenskega skakalca, so njegovi slovenski sotekmovalci še vedno precej v ozadju. Na tekmi v Ruki so sicer nastopili še: Anže Semenič, ki je pristal na 17. mestu, Peter Prevc, ki je bil na koncu 23. in Tilen Bartol, ki je osvojil 29. mesto.

Selektor ekipe slovenskih orlov, Goran Janus, je v komentarju po tekmi izrazil svoje upanje, da bo Jernej Damjan s tem finskim uspehom dobro vplival na ostale slovenske tekmovalce, ki očito letos še niso našli načina, da bi poskrbeli za odlične rezultate, ki smo jih bili vajeni v pretekli sezoni.

Szólj hozzá!