Pregled teniškega dogajanja prvega kroga Delray Beach Opena

delray beach open

Za precejšnje presenečenje je poskrbel avstralski tenisač Marinko Matosević, ki je premagal Johna Isnerja z rezultatom 6:4 in 6:4. To je bila prva zmaga Matosevića nad 29-letnim Isnerjem, s katerim sta se prejšnje leto srečala kar trikrat.

John Isner je definitivno poskrbel za zanimiv dvoboj. Po začetni prednosti Matosevića je poskrbel za povratek tako v prvem kot v drugem setu, njegovo premoč pa so končale številne žogice, ki so pristale v mreži.

Zdravje pa je tokrat izdalo Sama Querreya, ki je še prejšnji teden odigral odlične igre v Memphisu. Tudi tekmo v Delray Beachu je začel odlično, dokler ni med udarcem naredil napačnega giba ter začutil bolečine v hrbtu. Poskusil je z raztegom, nato pa se za nekaj minut posvetoval s trenerjem. Po prekinitvi je 27-letnik predal zmago svojemu nasprotniku Alejandru Gonzalezu iz Kolumbije. Končni rezultat dvoboja se je ustavil na 6:3 in 1:2. Querrey se bo po nadaljnjih preiskavah odločil, ali se bo udeležil Davis Cupa v začetku marca.

Kavin Anderson je z rezultatom 6:3 in 6:3 premagal John-Patrick Smitha. 28-letnik je trenutno No. 1 na lestvici. Prejšnji teden je tekmovanje v Memphisu zaključil kot drugi, takoj za igralcem Kei Nishikorijem.

Anderson je sicer na Florido prispel zelo pozno, saj jebil njegov let iz Memphisa prestavljen ter kasneje celo odpovedan. S trenerjem sta se morala peljati do letališča v Alabami, kjer sta se vkrcala na let do Miamija.

Na preostalih tekmah so slavili še: Tim Smyczek, ki je premagal Stefana Kozlova, Donald Young, ki je premagal Ivana Dodiga ter Steve Johnson, ki je napredoval po odstopu Mikhaila Kukushkina. Slavilo je tudi nekaj mladincev, med njimi je morda najbolj izstopal Andrey Rublev, ki je premagal izraelskega veterana Dudija Selaja.

Szólj hozzá!