Pred zadnjim turnirjem za Grand Slam se potita tudi teniški legendi

Pred zadnjim turnirjem za Grand Slam se potita tudi teniški legendi

Letošnja sezona teniških obračunov se počasi zaključuje in pred igralci je še zadnje veliko dejanje – turnir US Open. Zadnji od »velikih štirih« turnirjev se je pričel ta teden in niti teniški legendi kot sta Serena Williams in Roger Federer ne moreta povsem mirno čakati na finale.

Serena Williams ima odlično priložnost za osvojitev Grand Slam naziva

Odlična 33-letna tenisačica je v svoji uspešni karieri že večkrat pokazala zavidljivo formo in letos je očitno, da si Serena Williams želi novih zmag. Za njo je izjemno uspešno leto, v katerem je že osvojila zmago na treh Grand Slam turnirjih – na Australian Open, French Open in v Wimbledonu. Pred njo je odlična priložnost za osvojitev Grad Slam naziva, saj mora v svojo zbirko zmag dodati le še zmago na US Open.

Serena Williams, ki je grenkobo poraza nazadnje okusila pred enim letom v Angliji, pa s svojimi igrami še ni povsem zadovoljna: »Mislim da vsi vemo, da je v moji igri še prostor za izboljšave in da lahko igram še bolje. Na srečo pa sem sedaj na pravi poti do izboljšanja forme. Pričakujem konkurenco, vendar pa sem prepričana da bodo moji nastopi dovolj dobri za zmago.«

Po odlični zmagi Roger Federer napoveduje tudi uspeh na US Open

Tudi med moškimi tekmovalci je letos precej napetosti pred zadnjim velikim dejanjem sezone. Roger Federer je letos dokazal, da je v odlični formi, sploh na zadnjem obračunu, ko je v finalu Cincinnati Masters-a premagal svetovno teniško legendo, Novaka Djokovića.

Švicarska legenda priznava, da ga je zmaga navdala z novo močjo: »Sedaj se počitim precej bolj samozavestno. Za menoj so številne tekme, ki so bile dokaj kratke, zaradi česar sem še vedno spočit. Menim, da so bili moji nastopi dobri in da se bom še naprej premikal proti finalu.«

Zagotovo ni boljšega načina za pripravo na turnir kot pa s premagovanjem najboljših nasprotnikov. Sicer je bila zmaga na Cincinnati Masters že sedma zmaga igralca Roger Federerja, ki je pred letošnjim letom slavil še leta 2005, 2007, 2009, 2010, 2012 in 2014.

Napovedi zmagovalcev US Open ostajajo precej različne

Kljub odličnim sezonam pa obe teniški legendi še zdaleč nista edini, ki si želita pokala Grand Slam. Poleg njiju je v teniškem svetu velika konkurenca, ki svojega mesta ne bo tako hitro prepustila nikomur, niti igralcem kot sta Serena Williams in Roger Federer.

Szólj hozzá!