Pred zadnjim krogom Prve lige še vedno nekaj neznank

Pred zadnjim krogom Prve lige

Letošnja sezona Prve lige je postregla s kar nekaj neverjetnimi predstavami najboljših slovenskih klubov. Čeprav je že nekaj časa znano, da bo naslov ligaškega prvaka letos ponovno potoval v Maribor in smo v predzadnjem krogu lige dobili tudi vse udeležence v Ligi Evropa, bomo šele v zadnjem krogu izvedeli, kateri klub bo pristal na drugem mestu lestvice in kdo se bo boril v dodatnih kvalifikacijah za ostanek med nogometno elito.

Napet boj za drugo mesto

Krog pred koncem sezone na lestvici najboljših kraljuje Maribor, ki je v 35. krogih zbral odličnih 70 točk. Na drugem mestu se trenutno nahaja Olimpija, ki je po številu točk izenačena z ND Gorica. Oba kluba sta zbrala 57 točk. Le točko manj imajo Domžale, na četrtem mestu lestvice.

Predzadnji krog lige je končno prinesel odgovor o vseh slovenskih klubih, ki se bodo letos udeležili kvalifikacij v Ligi Evropa. Ravno ND Gorica si je z zmago nad ljubljanskimi zmaji zagotovila svoje mesto med najboljšimi štirimi klubi.

Še vedno pa ni odločeno, kdo bo letos zasedel mesto drugega najboljšega kluba v Sloveniji. V zadnjem krogu bo tako najbolj napeto na naslednjih obračunih: Domžale in Celje, Koper in ND Gorica ter Olimpija in Aluminij.

Trije kandidati za dodatne kvalifikacije

Poleg obračunov med najboljšimi klubi, bo zadnji krog izredno pomemben tudi za klube na koncu lestvice Prve lige. Že nekaj časa je znano, da bo elito slovenskega nogometa letos zapustil klub Radomlje, ki ima trenutno skromnih 12 točk.

Situacija je precej bolj napeta med klubi, ki jih (morda) čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. V najslabši situaciji je trenutno Aluminij, ki se nahaja na predzadnjem, 9. mestu lestvice, z 38-imi zbranimi točkami. Skrb vzbuja tudi podatek, da bo v zadnjem krogu njihov nasprotnik ravno Olimpija.

Le eno točko več ima Krško, na 8. mestu lestvice. Tudi nogometaši Krškega bodo imeli v zadnjem obračunu Prve lige težko nalogo, saj jim bo nasproti stal Maribor. Še točko več ima 7. uvrščeni Rudar, ki bi v primeru poraza lahko zdrsnil v dodatne kvalifikacije. Rudar v soboto čaka obračun s klubom Radomlje.

Vsa srečanja zadnjega kroga Prve slovenske lige bodo na sporedu v soboto, ob 16:55.

Szólj hozzá!