Pred ragbi Svetovnim prvenstvom 2015 so že pojavljajo prve špekulacije

Pred ragbi Svetovnim prvenstvom 2015 so že pojavljajo prve špekulacije

Svetovno prvenstvo ragbija 2015 se bo začelo septembra, z otvoritveno temo Anglije in Fidžija. V bitki za naslov svetovnih prvakov se bo pomerilo 20 reprezentanc, ki bodo tekmovanje začele v štirih skupinah. Najbolj zanimive tekme se nam obetajo znotraj Skupine A, kjer se bodo pomerile ekipe Walesa, Anglije, Avstralije, Fidžija in Urugvaja.

Zaradi zanimivih tekem se je Skupine A prijel celo vzdevek »Skupina smrti«, saj bomo lahko že v kvalifikacija priča številnim obračunom, ki smo jih v prejšnji tekmovanjih spremljali komaj v četrtfinalnih ali celo finalnih krogih.

Prve špekulacije o novem ragbi svetovne prvaku

Prva zanima špekulacija pravi, da bo naslednji svetovni prvak ekipa, ki je trenutno uvrščena v Skupini A (7/4). Seveda ima večina pri tem v mislih reprezentanco Anglije (11/10), Walesa (11/4) ali Avstralije (7/4). Priljubljena je možnost, da bo Anglija Svetovno prvenstvo zaključila na prvem mestu, Wales na drugem in Avstralija na tretjem (5/1) in pa špekulacija o prvem mestu Walesa, drugem mestu Anglije in izpadu Avstralije že na začetku tekmovanje (7/1).

Sicer se letos špekulira tudi o boljši izenačenosti ekip iz južne in severne hemisfere, čeprav bodo imeli evropski klubi verjetno še vedno precejšno prednost. Avstralska reprezentanca bo namreč na Svetovno prvenstvo vstopila precej bolj utrujena, takoj po zaključku tekmovanj Super 15 in Rugby Championship. Možnosti, da bo severna hemisfere osvojila naslov prvakov so trenutno 47/20.

Bo oslabljena reprezentanca Anglije spremenila potek tekmovanja?

Sicer se je že pred pričetkom tekmovanja pojavilo kaj nekaj novic, ki bi lahko močno vplivale na potek Svetovnega prvenstva. Tako bo na primer reprezentanca Anglije ostala brez dveh igralcev, Manu Tuilagi-ja in Dylana Hartley-a. Poleg tega je Danny Cipriani vpleten v policijsko preiskavo, ki bi lahko močno vplivala na njegove nastope.

Komentar na dogajanje znotraj angleške reprezentance je podal Warburton, igralec Walesa: »Angleška reprezentanca se zna odlično spopadati tudi, če manjkajo določeni igralci. Ko smo se pomerili na Six Nations so imeli številne izgube, pa jih to kljub temu ni ustavilo.«

Poleg tega je Warburton dodal še: »Spoznal sem Dylana Hartleya, ki je odličen vodja in kapetan in ekipi se bo njegova odsotnost gotovo zelo poznala. Poleg tega me je navdušil tudi Manu, s katerim sem igral pri Lions-ih. Vendar pa mislim, da bo tudi brez njiju Anglija poskrbela za odlično formo in močan napad, kot so to storili na prejšnjem obračunu, ko smo se pomerili v Cardiffu. Mislim, da so lahko brez skrbi.«

Szólj hozzá!