Poleg dirk temperaturo v Formuli 1 dvigujejo tudi številne špekulacije

Mercedes in Lewis Hamilton

Poleg dirk temperaturo v Formuli 1 dvigujejo tudi številne špekulacije

Lewis Hamilton je dirko Velike nagrade Monaka končal na nehvaležnem tretjem mestu in krivda je hitro padla na napačno strategijo ekipe Mercedesa, zaradi katere je Lewis Hamilton po vstopu varnostnega vozila izgubil prvo mesto. Toto Wolff, predstavnik Mercedesa, je že zanikal govorice o tem, da bo napaka usodna za nekoga od članov dirkačeve ekipe.

Poleg slabega tretjega mesta je Lewis Hamilton v Monaku prejel precejšno pozornost tudi zaradi dejavnosti v zakulisju dirke. Na spletu se je namreč pojavila slika dirkača Formule 1 in slavne Kendall Jenner, sestrične Kim Kardashian, ki namiguje na romantičen odnos. Morda je to tudi razlog, da je Lewis Hamilton zamudil skupinsko slikanje po Veliki nagradi Monaka.

Nestrinjanje Nica Rosberga in Bernia Ecclestona

Prvo ime Formule 1, Bernie Ecclestone, je že večkrat glasno povedal svoje mnenje o dirkačih in tokrat so njegove kritike usmerjene predvsem na dejanja Nica Rosberga. Dirkač Mercedesa sicer ni preveč prizadet zaradi kritik in vztraja, da se ne bo spremenil zaradi tujega mnenja.

Glavni očitek Bernia Ecclestona se sicer nanaša na dirkačevo »slabo predstavo Formule 1«. 84-letnik želi, da bi se Nico Rosberg bolj zgledoval po drugem dirkaču Mercedesa, Lewisu Hamiltonu, ki odlično promovira prestižni šport.

Fernando Alonso je kritike komentiral z besedami, da je pomembna značilnost uspešnega dirkača Formule 1 tudi to, da ima sposobnost dobrega igranja.

Red Bull Racing zanika odhod iz Formule 1

Že kmalu po začetku sezone se je med ekipo Red Bull Racing in izdelovalcem motorjev Renaultom pojavila napetost, ki se sedaj še zaostruje. Red Bull Racing trdi, da so motorji glavni razlog za slabše uvrstitve njihovih dirkačev. Spor se je razširil do te mere, da so se pojavile govorice o odstopu ekipe iz Formule 1.

Predstavnik ekipe Christian Horner je govorice zanikal ter potrdil, da bosta Red Bull Racing in Renault nadaljevala svoje sodelovanje do konca leta 2016, kot ju veže pogodba. S tem je, vsaj začasno, utišal govorice o odhodu in o iskanju drugih sodelavcev.

Szólj hozzá!