Pokal Davis Cup 2015 potuje v Veliko Britanijo

Pokal Davis Cup 2015 potuje v Veliko Britanijo

Zadnji teden novembra je bil v teniškem svetu izjemno uspešen za Veliko Britanijo, ki je osvojila Davis Cup 2015. Pri tem je slavil predvsem Andy Murray.

Andy Murray je v preteklosti že večkrat dokazal, da sodi med najboljše tenisače sveta. Sedaj pa mu je uspelo na zemljevid tenisa ponovno zapisati tudi Veliko Britanijo, kateri je priigral finalno zmago na tekmovanju Davis Cup 2015.

Po tem uspehu so številni britanski mediji objavili najrazličnejše hvale na čast ekipe, ki je zastopala Veliko Britanijo. Še bolj številčno pa je bil hvale delež Andy Murray, ki je v finalu Davis Cup 2015 nanizal odličnih 3:1 ter premagal belgijskega tenisača David Goffina.

Uspeh, ki je Veliko Britanijo vrnil med najboljše

Tenis je že od nekdaj veljal za angleški nacionalni šport, vendar pa so bili uspehi v zadnjih letih precej redki. Tako je letošnja zmaga za Veliko Britanijo prva po 79-ih letih, kar je teniški svet navdalo z občudovanjem in optimizmom.

Pri tem je bil hvale deležen predvsem Andy Murray, glavni akter letošnja finala Davis Cup 2015. Ta jev finalnem obračunu proti Belgijcu David Goffinu nanizal rezultate 6:3, 7:5 in 6:3 ter poskrbel za končni rezultat 3:1.

Njegovemu uspehu so se poklonili številni britanski mediji. Guardian se mu je tako zahvalil za povrnitev ponosa britanskemu nacionalnemu športu, Times je, v podobne stilu, objavil trnovo pot do ponovnih teniških uspehov, BBC pa je spisal hvalo celotni angleški teniški ekipi.

Na pripravah za Davis Cup 2015 in tudi v samem tekmovanju je namreč sodelovalo kar nekaj tenisačev, med njimi tudi Andy-ev mlajši brat Jamie Murray. Pri tem je Andy Murray poudaril, da sta k zmagi pripomogla prav timski duh in strategija vseh sodelujočih.

Andy Murray med najboljšimi tenisači sveta

Z osvojitvijo finala tekmovanja Davis Cup 2015 je Andy Murray ponovno dokazal, da lahko brez težav konkurira najboljši teniški trojici sveta: Rogerju Federerju, Novak Djokoviću in Rafael Nadalu. S svojo zmago se pridružil tenisačema John McEnroeju in Mats Wilanderju, na seznamu tenisačev, ki jim je uspelo v enem koledarskem letu osvojiti kar osem solo tekmovanj od leta 1981, ko je Davis Cup prvič uvedel Svetovno skupino.

Tovrsten dosežek je izjemnega pomena za Veliko Britanijo, ki je nekoč veljala za eno od najboljših teniških držav sveta, dokler ni ta nacionalni šport zapadel v krizo. Številni privrženci tenisa sedaj upajo, da je prav Andy Murray tisti, ki bo Angliji vrnil ponos in jo popeljal nazaj na seznam teniških velesil.

Szólj hozzá!