Pogon Szczecin in Gornik Leczna se bosta srečala v 23. krogu Polske lige

gornik pogon

V Polski ligi se bosta danes pomerila Pogon Szczecin VS Gornik Leczna, tekma pa še zdaleč ni odločena. Čeprav so favoriti domači, pa lahko zadostna motiviranost gostov rezultat obrne v njihovo korist.

Pogon Szczecin je letošnje leto začel z dvema dobrima nastopoma ter dosegel izenačenje (1:1) v boju z uspešnima kluboma Lech Poznan in Wisla Krakow. V teoriji se bodo danes pomerili z lažjim nasprotnikom Gornik Leczna, tako da domači pričakujejo izkupiček treh točk. Trener Hernani je sicer nezadovoljen z igro, ki jo je pokazala njegova ekipa, vendar pa pred današnjo tekmo pravi, da so boljši od nasprotnikov, čeprav je dodal, da jih ne igralci ne smejo podcenjevati. Zaveda se, da bodo igralci Gornik Leczne na tekmo prispeli zelo motivirani ter da bo morala ostati njegova ekipa osredotočena, da jih bo premagala. V zadnjih dneh se je v ekipo Pogon Szczecina vrnil centralni igralec Takefumi Akahoshi. Ta japonski igralec je klub zapustil lani, ko se je pridružil Ruski FK Ufi, vendar pa tam ni uspel. Sedaj se je vrnil v klub, v katerem je sodil med najboljše igralce.

Gornik Leczna je letos razočaral. Ekipa ni zadela še nobenega gola v dveh začetnih tekmah in kar je še huje, ni jim uspelo doseči niti ene prave priložnosti za zadetek. En izmed glavnih razlogov za slabo igro bi lahko bila odsotnost pomembnega napadalca Fiodor Cernycha. Na srečo je začel s ponovnimi treningi prejšnji teden ter bo danes že igral proti Pogon Szczecinu. Trener Andrzej Rybarski je komentiral, da je igralec v boljši formi, kot je bilo pričakovati. Testi so pokazali, da lahko danes nastopi. Trener je preučil igro Pogon Szczecina ter pravi, da bo ekipa Gornik Leczna danes napadala za tri točke.

Szólj hozzá!