Po številnih kritikah so predstavniki NFL lige davčni zavezanci

NFL

V zadnjih letih so bili predstavniki profesionalnih športnih lig tarča številnih kritik zaradi neplačevanja davkov. Sedaj pa se obetajo pomembne spremembe.

Čeprav številna poročila prikazujejo bogatenje igralcev in menedžerjev v številnih profesionalnih športnih ligah v Ameriki, pa so bili vidnejši predstavniki teh lig že dolga leta upravičeni plačevanja določenih davkov.

Že vse od leta 1940 je ameriška vlada dopuščala izjeme pri plačevanju davkov, kamor so do še nedavnega sodila tudi številna slavna imena lig kot sta MLB in NFL. Pred leti pa je takšno početje naletelo na prve kritike, takrat v obliki senatorja Tom Coburna, ki je ocenil, da takšno početje Ameriko stane več milijonov dolarjev.

Kritike so se nadaljevale tudi v naslednjih letih, predvsem v krogih aktualnega predsednika Baracka Obame. Tako so se v ligi MLB že odrekli pravici do neplačevanja davkov. Sedaj pa so se spremenile tudi stvari v ligi NFL.

Po prvi predstavitvi predloga o plačevanju davkov na uradnem sestanku vidnejših imen NFL lige leta 2014, so se uradniki eno leto odločali o naslednjem koraku. In sedaj so sporočili svojo dokončno odločitev: vsi udeleženci NFL lige bodo oddali svoje davčne obrazce za naslednje davčno obdobje.

Natančen znesek, ki si ga od teh obdavčitev obeta ameriška blagajna ni znan, saj so tudi ocene premoženja davčnih ne zavezancev neznanka. Vendar pa bi po ocenah to pošteno pomagalo bančni blagajni ter jo napolnilo za milijonske vsote.

Szólj hozzá!