Po šestih krogih prve lige Olimpija in Maribor izenačena

Po šestih krogih prve lige Olimpija in Maribor izenačena

Poleg tega, da lahko trenutno navijamo za dva slovenska kluba, ki se borita za svoje mesto v Ligi prvakov oziroma Ligi Evropa, bomo očitno lahko v nadaljevanju letošnjega leta spremljali tudi izjemno zanimivo dogajanje slovenske prve lige.

Olimpija uspešno nad Ankaran

V šestem krogu domače lige se je prerojena Olimpija pomerila s trenutno najslabšim klubom slovenske prve lige – Ankaran Hrvatini. Tekma se je zaključila z rezultatom 1:3, v prid ljubljanskega moštva. Za končno vodstvo je poskrbel Issah Abass, ki se je zmajem uradno pridružil letos poleti.

Z novo zmago je najuspešnejši ljubljanski klub prevzel prvo mesto na lestvici, kjer je z boljšo gol razliko prehitel svojega največjega nogometnega rivala – NK Maribor. Velika tekmeca imata trenutno enako število točk, s po petimi zmagami in po enim remijem.

Maribor uspešno nad Krško, a za veliko ceno

Šesti krog se je uspešno končal tudi za štajerskega prvaka, ki je z rezultatom 3:2 premagal Krško. Za vodstvo v zadnjih trenutkih sodniškega podaljška je poskrbel mladi Aleks Pihler. Poleg njega sta za vijolične zadela še Damjan Bohar in Gregor Bajde.

Kljub uspešnemu rezultatu je bila zmaga za Maribor v nedeljo sekundarnega pomena. Tekmo je zaznamovala nesrečna poškodba odličnega Luke Zahovića, ki si je v prvem polčasu zlomil ključnico. Za vijolične, ki jih čaka zadnji krog kvalifikacij v Ligi prvakov in slavni slovenski derbi, bo njegovo šesttedensko okrevanje zagotovo velik minus.

Domžale pred preizkusom sezone le z remijem

Še en slovenski klub, ki je prejšnji teden dvignil ogromno prahu zaradi odličnega nastopa na kvalifikacijah Lige Evrope, se je tokrat srečal z Aluminijem. Domžalčani so tekmo zaključili z rezultatom 2:2, z dvema goloma Ožbolta v prvem polčasu. Po šestih odigranih tekmah se Domžale nahajajo na tretjem mestu lestvice SNL, s sedmimi točkami zaostanka.

Čakajo jih kvalifikacije in veliki derbi

Prihajajoči teden bo za dva slovenska kluba izredno naporen. Maribor čaka povratni obračun z izraelskim klubom Hapoel Beer Sheva in s tem tudi zadnji kvalifikacijski preizkus v Ligi prvakov. Poleg tega vijolične v nedeljo, 27. avgusta, pričakuje Olimpija.

V četrtek bodo trepetale Domžale, ki jih čaka zadnji kvalifikacijski preizkus v Ligi Evropa. Na povratnem obračunu z Marseillom morajo poskrbeti za zadetek. V sedmem krogu prve lige pa nogometaše čaka obračun s Krškim.

Szólj hozzá!