Po prvem krogu Lige prvakov mnogi pričakujejo »evropski El Clasico«

liga

Po napetih obračunih prvega kroga polfinala Lige prvakov se poraja vprašanje o možnosti španskega finala. Bi lahko Barcelona in Real Madrid poskrbela za »evropski El Clasico«?

Še dve tekmi nas ločita od dokončne potrditve ekip za finalni obračun Lige prvakov 2014-15. V prvem krogu polfinalnih obračunov smo spremljali odlična obračuna med Juventusom in Real Madridom ter Barcelono in Bayern Munichom.

Kljub odlični predstavi Juventusa, ki je premagal Real Madrid z rezultatom 2:1, so ugibanja o finalnem El Clasicu vse glasnejša. Barcelona, ki je v prvem obračunu ugnala močno oslabljen Bayern Munich s 3:0 je z eno nogo že vstopila v finale Lige prvakov, velika večina navijačev pa verjame, da bo tudi Madridska ekipa na domačih tleh brez težav nadoknadila zaostanek enega gola.

Za Real Madrid je bil to že 11ti polfinalni obračun Lige prvakov, 5krat pa so napredovali tudi do finala. Z lansko polfinalno zmago nad Bayern Munichom so Madridčani končali serijo štirih zaporednih porazov. Juventus je do letošnjega leta zmagal na štirih od petih polfinalnih obračunov. Za Barcelono je to že sedmi polfinalni obračun v osmih sezonah. Medtem je za Bayern Munich to deveti polfinalni obračun, medtem ko so se do finala prebili štirikrat.

V obračunu Barcelone in Bayern Municha ne bo šlo le za napredovanje v finale, temveč tudi za maščevanje za sramoten poraz iz leta 2012/13, ko so Nemci zabili kar 7 zadetkov. Poleg tega se bodo Španci pomerili proti svojemu bivšemu trenerju, Pep Guardioli, ki zagotovo odlično pozna njihovo igro.

Za mnoge manj zanimiv obračun, med Juventusom in Real Madridom bi se lahko v drugem krogu močno zaostril. Španci se lahko pohvalijo z odličnim napadom in dobro obrambo, medtem ko Italijani slovijo predvsem po obrambi. Kljub temu je moštvo Juventusa odlično izkoristilo šibke točke ter si zagotovilo vsaj minimalno prednost pred prihajajočo tekmo. Vendar pa bodo Španci zagotovo dvignili tempo na domačem stadionu.

Szólj hozzá!