Po pokalni zmagi sledil še neverjeten povratek v Celju

Po pokalni zmagi sledil še neverjeten povratek v Celju

Očitno se lahko Olimpija končno le veseli nekoliko boljših časov. Pretekli teden so zeleno-beli nogometaši poskrbeli za polfinalno pokalno zmago nad vodilnimi nogometaši Prve lige, Mariborom. V 28. krogu prve slovenske lige pa jim je uspel odličen povratek in izenačenje v zadnjih izdihljajih tekme v Celju.

Poslastica za navijače

Dogajanje v Celju je bilo napeto od prve do zadnje minute tekme. Ekipi, ki sta bili na igrišču precej izenačeni, sta imeli vsaka svojega zaveznika – za Ljubljančane je bila to zagotovo motivacija po zadnji zmagi nad vijoličastimi rivali, na strani Celjanov pa je bila tokrat predvsem sreča.

V 61. minuti je za, za odtenek slabše domače nogometaše, zadel Goran Cvijanović, ki mu je do zadetka pomagal bolj ko ne naključno postavljeni Denis Klinar, od katerega se je odbila žoga. Šele dobrih trideset minut kasneje, v zadnjih izdihljajih 95. minute obračuna, je na svoj račun prišla tudi Olimpija, za katero je zadel Blessing Eleke. Ta je odlično izkoristil nesporazum med celjskim branilcem in vratarjem ter žogo poslal v okvir neobranjenih vrat.

Napetost na lestvici narašča

V tem času sezone Prve lige je vsaka točka ključnega pomena, česar se zavedajo nogometaši vseh slovenskih klubov. Olimpija se je, zahvaljujoč osvojeni točki, sedaj končno povzpela na tretje mesto, a boj za ohranitev tega mesta še ni končana.

Še vedno na vrhu lestvice kraljuje Maribor, ki ima kar 13 točk prednosti pred drugo uvrščenimi Domžalami. Na četrtem mestu sledi Gorica, ki za Olimpijo in Domžalami zaostaja za le tri točke, Celje pa ji sledi še z eno točko manj.

Kaj prinaša prihodnost?

Tako v Celju, kot v izbranih vrstah Ljubljančanov, se obetajo spremembe. Celje bo že čez nekaj dni prevzelo novo vodstvo. Olimpija pa je že nekaj časa pod velikimi pritiski, zaradi katerih trenerski stolček lastnike menja kot za stavo.

Trenutni trener Safet Hadžić sicer po tekmi ni skrival navdušenja nad povratkom svojih nogometašev in nad zadetkom v zadnjih trenutkih obračuna. Hkrati pa je poudaril, da je v ekipi precej poškodovanih igralcev, kar mu močno otežuje oblikovanje primerne ekipe in igralcem ne dovoljuje, da bi se spočili med obračuni.

Razkril je še, da bo pred povratno polfinalno pokalno tekmo v Mariboru delal predvsem na tem, da bodo nogometaši ustrezno spočiti in pripravljeni na nove uspehe.

Szólj hozzá!