Petit o ekipi Arsenal in Ligi Evrope

Petit o ekipi Arsenal in Ligi Evrope

Arsenal letos ni dosegel pričakovanega nivoja igre in napredovanje v naslednji krog Lige prvakov se Angležem vse bolj izmika. Petit pa se bolj kot izpada boji sezone v Ligi Evrope.

Letošnja nogometna sezona za igralce ekipe Arsenal ni bila najbolj uspešna, o čemer zagotovo priča tudi boleč poraz, ki so ga utrpeli igralci v prejšnjem krogu Lige prvakov, ko so igralci ekipe Bayern nanizali neverjeten rezultat 5:1.

Emmanuel Petit je v svoji izjavi jasno povedal, da je bil poraz veliko razočaranje, pa tudi močan opomnik za ekipo Arsenal in trenerja Arsena Wegnerja. Dodal pa je tudi, da sanje o Ligi prvakov za angleški klub s tem še niso končane, saj so igralci že večkrat pokazali odličen povratek po tovrstnih porazih.

Petit s številnimi nasveti nad taktiko Arsena Wegnerja

Emmanuel Petit zagotovo sodi med elitna nogometna imena. V preteklosti je ekipo Arsenal povedel do dvojnega naslova (v ligi in v angleškem FA Pokalu), zaigral pa je tudi za reprezentanco Francije ter ji pomagal do naslov svetovnega prvaka.

Petit je bil nad nastopom, ki so ga igralci ekipe Arsenal pokazali na angleško-nemškem obračunu Lige prvakov razočaran, a kljub temu ostaja prepričan, da si bo ekipa opomogla ter poskrbela za odličen povratek v naslednjem krogu obračunov.

Poleg tega je Petit Wegnerja pozval, da v zimskem prestopnem roku v svoje vrste zvabi katerega od bolj izkušenih centralnih igralcev, saj je bilo na ponižujoči tekmi več kot očitno, da ima mladi Gabriel še premalo izkušenj.

Wegner sicer ni največji pristaš januarskega prestopnega roka, a Petit je jasno povedal, da ni nikoli pametno soditi: »Nikoli ne veš. Včasih imajo klubi zelo slabo sezono in potrebujejo denar. Nekaterim igralcem pa se zaključi pogodba, zaradi česar klub lovi januarski rok za zadnji brezplačni transfer za njih.«

Boj za mesto v Ligi Evrope ali Ligi prvakov?

V prihajajočem krogu Lige prvakov bo vzdušje še kako napeto. Igralce ekipe Arsenal čaka napet boj, saj se trenutno nahajajo na zadnjem mestu v skupini. Petit sicer upa, da bo ekipa tudi ostala na zadnjem mestu skupine, saj bi napredovanje za eno mesto pomenilo sezono v Ligi Evrope, ta pa zna biti za igralce izredno naporna.

Še pred obračuni prvakov pa igralce ekipe Arsenal čaka napet obračun angleške lige. Topničarji se bodo namreč med vikendom srečali z ekipo Spurs. Petit upa, da bo ravno ta obračun igralce vrnil v ustaljene smernice ter jih navdal z novo motivacijo in elanom, ki bo zagotovo odlično vplival tudi na druge obračune.

Szólj hozzá!