Pestro nogometno dogajanje v največjih evropskih ligah

Pestro nogometno dogajanje v največjih evropskih ligah

Nogometna jesen počasi dosega svoj vrhunec, ki je skorajda običajen pred zasluženim zimskim počitkom in prestopnim rokom, ki se nam obeta v naslednjih mesecih. Pred premorom je dogajanje na igriščih pestro. In to ne samo na mednarodnih tekmovanjih, temveč tudi v evropskih domačih ligah.

V Nemčiji nogometni obračun sezone

Nemčija se lahko brez težav uvršča med najmočnejše nogometne velesile Evrope. Poleg dobrih nastopov na zadnjih tekmah Lige prvakov, je napeto tudi dogajanje v Bundesligi. Med vikendom sta se pomerila tudi velikana Bayern in Dortmund, ki sta s predstavo navdušila navijače.

Zaslužena zmaga je romala v roke gostov, ki so z odlično predstavo poskrbeli za 3 zadetke. Domači so nasprotnikovo mrežo zatresli le enkrat. Sol je na stare rane znova dodal Arjen Robben (poimenovan tudi »strašilo za Dortmund«), ki mu očitno ravno ti nasprotniki vedno znova zagotovijo nek nov zagon, s katerim se izkaže za nepremagljivo nogometno silo.

V Nemčiji je Bayern kljub porazu zadržal prvo mesto na lestvici. Sledi mu RB Leipzig, na tretjem mestu pa se, s šestimi točkami zaostanka za najboljšim, nahaja Dortmund. Ta bo moral v naslednjem krogu poskrbeti za nove točke, da si pridobi prednost pred izenačenim Schalkejem.

Veliki dvoboj v Angliji začinil stanje na lestvici

Tudi nogometno dogajanje v Angliji je izredno zanimivo. Ravno otoška prva liga ima posebno mesto v evropskih domačih ligah, saj je dolgo veljala za srce nogometa. V zadnjem odigranem krogu sta se pomerila legendarna tekmeca: Manchester United in Chelsea.

Tokrat je zmaga ostala na Stamford Bridgu. Poraz je bil za Manchester United boleč iz več razlogov. Rdeči vragi so morali premoč priznati bivšemu klubu svojega legendarnega trenerja, poleg tega je poraz nevarno ogrozil njihovo prednost na lestvici.

Nekoliko nepričakovano je v angleški Premier League letos vodilni Manchester City, ki ima veliko prednost pred ostalimi klubi. Sledi mu mestni tekmec, ki mu za ovratnik dihata Tottenham in Chelsea.

Napeto tudi v drugih evropskih domačih ligah

Napetosti v Nemčiji in Angliji lahko brez težav konkurirata tudi španska in italijanska prva liga. V Španiji se za mesto najboljšega kluba borita Barcelona in Valencia, ki jima vztrajno sledita še mestna tekmeca, Real Madrid in Atletico Madrid. V Italiji na vrhu lestvice Serie A kraljuje Napoli, ki pa mu z zgolj točko zaostanka sledi Juventus in s še eno točko zaostanka Inter.

Očitno je, da bo dogajanje v evropskih domačih ligah znova prav tako napeto kot nogometni obračuni v velikih mednarodnih tekmovanjih.

Szólj hozzá!