Paris Saint Germain (PSG) in Chelsea v UEFA Champions League

Chelsea vs PSG

Danes se obeta nova tekma UEFA Champions League in zdi se, da so zvezde bolj naklonjene angleškim gostom Chelsea. Francoski PSG čaka težka tekma, sploh zaradi precejšnjega števila manjkajočih igralcev.

PSG je to sezono razočaral. Nahajajo se na komaj tretjem mestu Francoske prve lige in v celotni sezoni niso niti enkrat prevzeli vodstva na lestvici. V soboto se jim je sicer ponudila lepa priložnost, saj bi morali osvojiti zmago nad Caenom, vendar pa so v zadnjih minutah zapravili svojo prednost z 2:0. Poleg tega pa se je na prejšnji tekmi poškodovalo kar nekaj igralcev, kar bo zagotovo vplivalo na današnjo igro Francozov. Trener Blanc se bo danes posluževal ofenzivne taktike, saj je prepričan da se lahko PSG samo tako obranijo zmagi Chelsea. Zanj je tekma izredno pomembna, saj bi ga slab rezultat skoraj zagotovo stal trenerskega mesta. Serge Aurier, Yohan Cabaye in Lucas Moura bodo danes zagotovo odsotni, medtem ko je usoda Thiago Motta, Blaise Matuidi in Marquinhosa še neznana, saj bodo njihove zmožnosti ocenjene danes na treningu. David Luiz, ki se je klubu pridružil po igranju za Chelsea pravi da je zelo vesel, da se bo pomeril s svojo staro ekipo.

Chelsea je po rezultatih to sezono izredno uspešna, saj ji uspeva zmagovati tako na domačem prvenstvu kot tudi v Evropskih tekmovanjih. Imeli so cel teden da se pripravijo na tekmo, saj niso igrali nobenih tekem čez vikend. Igralci Chelsea pričakujejo napeto in izenačeno igro. Prejšnjo sezono je Chelsea odigrala dve težki igri proti PSG-ju v četrtini finala, zato se zavedamo da bo tudi ta tekma težka, je komentiral Thibaut Courtois. Meni še, da imajo enega izmed najmočnejših nasprotnikov, vendar pa verjame v ekipo ter pričakuje da jih bodo lahko premagali.

Szólj hozzá!