Oud Heverlee in KVSK Lommel v boji za play off mesta

lommel

Danes se bosta v Belgijski ligi Proximus pomerila dva izmed boljših klubov te sezone, Oud Heverlee Leuven in KVSK Lommel. Oba se bosta danes borila za mesta v play off delu, tako da lahko pričakujemo dobro igro.

KSV Lommel se nahaja na drugem mestu lestvice, z zagotovljenim play off mestom, vsaj glede na trenutno stanje, Leuven pa lovi zadnje priložnosti za ulovitev četrtega mesta in s tem mesta v play off obračunih. Obe ekipi si močno želita vseh treh točk, še posebno ker je do konca sezone le še sedem tekem.

Leuven so letošnjo sezono začeli kot favoriti, vsaj za mesto v play off-ih, če ne celo za zmago v ligi Proximus, vendar pa so nanizali nekaj slabših rezultatov. Do sedaj je ekipa zabeležila trinajst zmag v prvih 27-tih krogih z 48-timi točkami (13-9-5). Trenutno so na šestem mestu lestvice, samo dve točki za četrto uvrščenim Virtonom in v izenačenju s peto uvrščenim Seraing Utd.

Zasluga za majhno točkovno razliko gre predvsem dobri formi Leuvena v zadnji parih tekmah, na katerih so izbrali precejšnje število točk s skupnim izkupičkom 3-1-0. Večinoma jim gre bolje na domačih tleh in ker je danes želja po zmagi izredno velika, forma pa dobra, bo to zagotovo tekma z zadetki.

KSV Lommel ima trenutno skoraj garantirano mesto v play off-ih, vendar pa je razlika do prvega mesta in s tem direktnega napredovanja precej velika. Trenutno so sedem mest pred prvim klubom, ki ne bo igral v play off-ih (torej tudi sedem točk pred njihovimi današnjimi nasprotniki Leuvena). KSV Lommel je sicer klub, ki mu gre zmagovanje bolje na tujih tleh.

Szólj hozzá!