Olimpija znova razočarala svoje navijače

Olimpija znova razočarala

Po napetem derbiju in presenetljivi zmagi Maribora, ki je z neverjetnih 4:1 premagal Aluminij, se je v 24. krogu Prve lige končal tudi obračun med kluboma Olimpija in Domžale. Že tretji zaporedni poraz ljubljanskih zmajev je močno spremenil stanje na lestvici in še poglobil nejevoljo navijačev.

Marijan Pušnik znova razgrel strasti

Kljub temu, da je Olimpija na tako imenovani ljubljanski derbi prišla v družbi povratnika, novega trenerja Marijana Pušnika, tudi njemu ni uspelo najti zmagovalnega recepta, s katerim bi Ljubljančani prekinili serijo porazov, s katero so začeli drugi del tekmovalne sezone.

Še več, trener je s spremembami v začetni postavi, kamor je uvrstil tudi Roka Kronavetra, Andraža Kirma in novega kapetana Branka Ilića, znova razgrel strasti navijaške skupine Green Dragons. Ti so po tekmi jasno pokazali svoje neodobravanje nad dogajanjem v klubu.

Zmotila jih je predvsem odločitev o vključitvi Roka Kronavetra, a so svoja nesoglasja uperili tudi proti trenerji Marijanu Pušniku, igralcu Ranku Stojiću, vse glasneje pa nasprotujejo tudi odločitvam, ki jih sprejema predsednik Milan Mandarić.

Domžale in Olimpija se bosta borili do konca

Sicer je obračun že po desetih minutah odločil mladi nogometaš Domžal, Jan Repas. Zadetek je brez dvoma močno vplival na prvi polčas, v katerem je bilo opaziti precej zmedene Ljubljančane. Ti so v drugem polčasu sicer izboljšali svoj nastop in popravili vtis, a poti do nasprotnikovih vratc niso našli.

Poraz je močno vplival tudi na dogajanje v prvi slovenski nogometni ligi. Še na začetku drugega dela sezone je imela Olimpija odlične možnosti za prevzem vodstva. V zadnjih treh tekmah pa je za svojim velikim nasprotnikom, Mariborom, zaostala za kar 9 točk.

Prvo mesto Prve lige se najboljši ljubljanski ekipi počasi izmika. Olimpija bo morala namesto napada na prvo mesto lestvice očitno več truda nameniti branjenju drugega mesta, kjer ji za petami sledijo ravno Domžale, ki so si na medsebojnem obračunu priigrale več kot potrebno zmago.

Stanje pred 25. krogom Prve lige

Na prvem mestu lestvice, s 55-mi osvojenimi točkami kraljuje Maribor, sledi mu Olimpija s 46-mi točkami, na tretjem mestu so Domžale, s 43-mi točkami. Klubi na tretjem, četrtem in petem mestu, to so Celje, ND Gorica in Koper imajo po 34 točk.

Szólj hozzá!