Odlični Bojan Jokić bo okrepil Nottingham Forest

Odlični Bojan Jokić bo okrepil Nottingham Forest

Odlični slovenski nogometaš, Bojan Jokič, je postal nova okrepitev angleške ekipe Nottingham Forest, ki je nujno potrebovala novega branilca.

Slovenski nogometaš se bo na posojo v Anglijo odpravil iz španskega kluba Villarreal, v katerem mu ni uspelo zagotoviti svojega prostora med nogometno elito. Kljub temu, se je v zadnjih letih pomeril s številnimi svetovno priznanimi nogometaši.

Bojan Jokič in bogata mednarodna kariera

Devetindvajsetletni nogometaš je svojo kariero začel v Sloveniji, kjer je igral do leta 2007, ko je prestopil v klub Sochaux. Temu je sledila posoja v klub Chievo in kasnejši prestop. Nato pa se je iz Italije preselil v Španijo, kjer se je pridružil ekipi Villarreal.

Bojan Jokič bo v času posoje klubu Nottingham Forest igral predvsem na položaju levega branilca, kjer bo nadomestil nogometaša Dani Pinillosa, ki je poškodovan ter bo predvidoma odsoten do konca sezone. To bo odlična priložnost za mladega Slovenca, ki je v svoji nogometni karieri nanizal tudi precej nastopov za slovensko reprezentanco. S selitvijo v Anglijo bi se lahko njegova bogata mednarodna kariera še okrepila.

Bojan Jokič v boju s številnimi svetovno znanimi nogometaši

Igranje v številnih državah je mlademu Slovencu zagotovilo tudi številne priložnosti za igranje s svetovno znanimi nogometaši. Tako se je Bojan Jokič v Španiji večkrat znašel na igrišču z odličnimi nogometaši, kot sta na primer Pedro in Alexis Sanchez, ki sta igrala za FC Barcelono.

Poleg španske lige so ga močni nasprotniki pričakali tudi v tekmah slovenske reprezentance, kjer se je imel možnost pomeriti z nasprotniki, kot so Wayne Rooney, Edinson Cavani in Lionel Messi. Nottingham Forest, ki trenutno igra v drugi angleški ligi, pa bo prav gotovo odlična priložnost za nabiranje novih izkušenj.

Bojan Jokič si zagotovo obeta napredovanje svoje nogometne kariere, ki bi ga lahko iz angleškega drugoligaša izstrelila tudi v prvo ligo. V tem primeru bi se na njegovem seznamu slavnih nasprotnikov zagotovo znašlo še večje število odličnih nogometašev.

Ne gre pa pozabiti niti na odlične nastope, ki jih je Bojan Jokič nanizal za slovensko reprezentanco, kateri se je pridružil leta 2006. Leta 2010 je bil vpoklican v 23-člansko slovensko reprezentanco, za boj na Svetovnem prvenstvu. Istega leta mu je uspelo zabiti tudi prvi reprezentančni gol, s katerim je zatresel mrežo reprezentance Katarja. Sicer je do sedaj nanizal že 75 reprezentančnih nastopov.

Szólj hozzá!