Odlična sezona smučarskih skokov za slovenske skakalce

Odlična sezona smučarskih skokov za slovenske skakalce

Svetovni pokal v smučarskih skokih je letos zagotovo privabil številne slovenske gledalce, ki so lahko z navdušenjem spremljali številne odlične skoke, za katere je poskrbel Peter Prevc. Ta je na zadnji tekmi v Kazahstanu že osvojil zmago v skupnem seštevku tekmovanja Mednarodne smučarske federacije (FIS) ter si prislužil veliki kristalni globus.

Zgledu odličnega skakalca pa sledijo tudi ženske predstavnice. Devetnajstletna Maja Vtič je tekmovalni vikend v Kazahstanu zaključila z novimi točkami, s katerimi se je povzpela na tretje mesto v skupnem seštevku.

Peter Prevc izredno zadovoljen z letošnjo sezono

Peter Prevc je tekmovalni vikend v kraju Almati v Kazahstanu zaključil z novimi 325,9 točkami ter si tako že zagotovil veliki kristalni globus. Najnovejši zmagi v svetovnem prvenstvu je Peter Prevc dosegel z dvema odličnima skokoma, dolgima 139,5 metrov in 139 metrov.

Drugi najuspešnejši slovenski smučarski skakalec je letos poleg velikega kristalnega globusa osvojil tudi naziva Four Hills in Ski Flying. S svojimi uspehi je letos končno premagal nemškega skakalca Severina Freunda, ki za slovenskim orlom zaostaja za 619 točk. Na tretjem mestu jima sledi še Michael Hayboeck.

Stopničke tudi za slovensko skakalko Majo Vtič

Letošnja sezona Svetovnega prvenstva v smučarskih skokih pa je srečo prinesla tudi mladi slovenski smučarski skakalki Maji Vtič, ki je v Kazahstanu znova stopila na stopničke. S tem je devetnajstletnica zmanjšala svoj zaostanek za prvouvrščeno Japonko Saro Takanashi, ki pa ima v skupnem seštevku še vedno 1610 točk prednosti.

Tretje mesto v kraju Almati v Kazahstanu je Slovenki prineslo tudi napredovanje na tretje mesto v skupnem seštevku, kjer je za las prehitela svojo največjo tekmico Jacqueline Seifriedsberger. Tako je trenutni vrstni red v skupnem seštevku ženskih skakalk sledeč: Sara Takanashi (1610 točk), Iraschko-Stolz Daniela (1139 točk) in Maja Vtič (908 točk)

.

Letošnja sezona že (skoraj) končana

Za spremembo od moških skakalcev, ki jih letos čakajo še trije tekmovalni vikendi – na Poljskem, v Nemčiji in v Sloveniji – pa je usoda ženske tekmovalne sezone smučarskih skokov trenutno še pod vprašajem. Zaradi pomanjkanja snega je bila namreč odpovedana tekma v Rešnovu, kar bi lahko pomenilo, da se je letošnja sezona že zaključila.

Szólj hozzá!