Obeta se nam angleški obračun Lige Evropa

Obeta se nam angleški obračun Lige Evropa

Stara rivala Liverpool in Manchester United bosta dobila novo priložnost, da pokažeta kateri je boljši. Obeta se nam pravi angleški spopad na tekmi Lige Evropa.

Večni tekmec odlične londonske ekipe Liverpool, Manchester United se bo s svojim velikim rivalom znova srečal v prvi tekmi najboljše šestnajsterice obračunov Lige Evropa. Možnosti za zmago so precej izenačene, saj sta obe ekipi že večkrat dokazali, da znata presenetiti.

Manchester United je naslov angleških prvakov osvojil že 20-krat ter z dvema naslovoma vodi Liverpool. A Rdeči so tisti, ki so s petimi zmagami v tekmovanju Lige Evropa premagali Rdeče Vrage, ki so do sedaj osvojili le tri. Velika rivala se bosta tokrat prvič pomerila v evropskem tekmovanju, velikokrat pa sta med seboj tekmovala za naslov Lige prvakov.

Liverpool in Manchester United pričakujeta zmago

Igralci ekipe Liverpool so brez dvoma navdušeni nad prihajajočo tekmo, posebno, ker bodo imeli na prvi tekmi prednost domačega igrišča. Igralci se strinjajo, da je potrebno takšno tekmo dodobra izkoristiti, saj je Manchester United velik nasprotnik in nobena tekma s takšnim nasprotnikom ni preprosta.

Pritisk za uspeh v letošnji sezoni Lige Evropa je za ekipi še toliko večji, saj se njune možnosti za uvrstitev med najboljše štiri ekipe v domačem prvenstvu izmikajo in s tem se izmika tudi možnosti za igranje v naslednji sezoni Lige prvakov.

Spremenljiva forma napoveduje zanimivo tekmo

Ekipi sta se v letošnji sezoni že srečali, v okviru domačega prvenstva, ko je na obeh tekmah zmaga pripadla Rdečim Vragom. Ti so ekipo Londončanov premagali z rezultatoma 3:1 in 1:0. Kljub temu pa je potrebno omeniti, da je Manchester United v nedeljo končal svoj zmagoviti pohod, ko se je s porazom končala serija štirih zaporednih zmag. Po drugi strani pa je Liverpool precej nepredvidljiv. V le nekaj dneh so Rdeči sprva doživeli poraz po podaljških in nato veliko zmago proti ekipi Manchester City.

Šestnajsterica najboljših napoveduje izredno zanimiv zaključek Lige Evropa

Poleg angleškega dvoboja je šestnajsterica najboljših Lige Evropa poskrbela za naslednje zanimive obračune: Tottenham Hotspur se bo pomeril z velikanom Bundeslige, Borussia Dortmund; ekipo Basel čaka obračun z ekipo Sevilla, Fenerbahče se bo pomeril z ekipo Braga, Šahtar čaka obračun z ekipo Anderlecht, Athletico Bilbao bo obiskal ekipo Valencia, Sparta Praga pričakuje Lazio, nasprotnik Villarreal pa bo tokrat Leverkusen.

Szólj hozzá!