Novi mldi igralec Metsov nima časa za uvajanje

Без имени-1

Kevin Plawecki, novi lovilec Metsov, je preskočil uvajalno obdobje in se znašel na igrišču ene izmed najbolj zanimivih bejzbol tekem. Za uspeh se lahko zahvali tudi nadarjenim soigralcem.

Preden je John Flaherty prvič stopil na igrišče ga je Rich Garcia vprašal kako se počuti. »Prestrašen sem,« je odgovoril Flaherty. »Poslušaj mali,« je odgovoril Garcia in položil roko na mladeničevo ramo: »skupaj bova prišla čez to.«

Verjetno se je Kevin Plawecki, novi lovilec Metsov, počutil podobno ko se je ta teden pojavil na prvi tekmi na Citi Field. Vsak, ki je kdaj uresničil svoje sanje ve kakšen adrenalin preplavi telo ob tem, vendar pa je občutek še toliko bolj neverjeten, če se znajdeš v središču pomembne tekme, brez kakršnihkoli priprav.

Ko so Metsi ostali brez Travisa d’Arnauda, ki si je zlomil roko je glavni trener Terry Collins sklenil, da bo Plawecki postal glavni lovilec. Odločitev je postala dokončna po dodatnih pregledih poškodbe d’Arnauda, ki so pokazali da ima igralec zlomljeno kost v majhnem prstu. Na klopi bo preživel naslednje tri tedne.

Ekipa Metsov je ostala tudi brez Jerry Blevinsa, ki bo še šest tednov nosil opornico. Desničar Hansel Robles bo prevzel Blevinsovo mesto. Vendar pa bo pozornost usmerjena predvsem na Plaweckija.

Medtem ko bo d’Arnaud okreval bo imel Plawecki možnost igranja z ekipo, ki ve kako igrati. Metsi so na zmagovitem pohodu z osmimi zaporednimi zmagami. 24-letni igralec bo imel v tej ekipi odlične priložnosti za učenje in za napredek, predvsem zaradi igralcev kot so Bartolo Colon, Jon Niese in Dillon Gee ter tudi nekoliko manj izkušenih, a talentiranih Matt Harveya in Jacoba deGroma. Res da je ta ekipa še daleč od legendarne ekipe Metsov, ki jo je Grote leta 1969 vodil do zmage v prvenstvu, vendar pa bodo igralci odličen vzor za Plaweckija.

Szólj hozzá!