Nogometna zveza Slovenije kuje velike načrte

Nogometna zveza Slovenije kuje velike načrte

Pretekli vikend sta bili Nogometna zveza Slovenije in Slovenija pod žarometom nogometnega sveta, saj je UEFA tukaj gostila posebno delavnico. Ta je bila odličen uvod za oblikovanje strategije, s katero bi lahko v svet nogometa vstopile tudi nove slovenske mladinske in ženske ekipe.

Načrti napovedujejo optimistično prihodnost

Generalni sekretar Aleš Zavrl je potrdil, da se Nogometna zveza Slovenije ozira k številnim načinom, kako bi nogomet, ki velja za najbolj popularen šport v Sloveniji, približala različnim skupinam ljudi. Vizija vključuje tudi številne delavnice in praktične treninge, na katerih bi svoj prostor dobile tudi ekipe najmlajših igralcev, dekliških in ženskih ekip, ki bi se lahko povezovale z bolj izkušenimi igralci. Vse tovrstne dejavnosti so oblikovane pod skupnim sloganom: Rad imam nogomet.

Aleš Zavrl o priljubljenosti nogometa in o viziji

Aleš Zavrl je potrdil, da je nogomet še vedno najpomembnejši šport v Sloveniji. V državi se nahaja kar 287 nogometnih klubov, več kot 38.000 registriranih igralcev ter okoli 1.400 registriranih trenerjev.

Številke novih privržencev nogometa se sicer povečajo predvsem v časih, ko se slovenska nogometna reprezentanca izkaže na katerem od evropskih ali svetovnih tekmovanj. Aleš Zavrl verjame, da se bodo številne delavnice in oblikovanje primerne strategije za prihodne aktivnosti povrnile v povečanem številu novih mladincev in mladink.

Nogometna zveza Slovenije je sicer oblikovala štiriletni program, ki je predviden za obdobje do leta 2018, v sklopu katerega želijo spodbuditi nastajanje novih mladinskih ekip in organizirati izobraževanja regionalnih koordinatorjev, ki bodo zadolženi za nadaljnje aktivnosti.

Poleg vseh aktivnosti, ki se osredotočajo na povečanje števila mladincev, je Aleš Zavrl poudaril še odličen sistem izobraževanja trenerjev, kateremu se pridružuje vse več ljudi. Pri naraščajočem zanimanju za nogomet pa se mu zdi nujna tudi gradnja novih športnih objektov, saj bodo neizogibno potrebna večja igrišča in večji trenerski prostori.

Svetla je tudi prihodnost ženskega nogometa

Aleš Zavrl je za konec dodal še, da se Nogometna zveza Slovenije trudi, da bi se povečalo število registriranih ženskih igralk ter da bi se izboljšala podoba ženske igre. Potekajo tudi investicije v tri ženske nogometne ekipe: seniorje, U19 in U17. Ravno zadnja skupina je trenutno deležna največje pozornosti.

Szólj hozzá!