Nogometaši Manchester Citya so ponovno našli svojo formo

manchester

Po slabem začetku letošnjega leta so mnogi že potegnili črto pod ekipo Manchester Citya, vendar pa so se ti vrnili v velikem slogu z zmago s 4:1. Pallegrini zagotavlja, da je zmaga prva od mnogih.

V Londonu je menedžer ekipe Manchester Citya, Manuel Pallegrini, komentiral zadnjo zmago ekipe nad Stroke Cityem ter obljubil, da so pred ekipo boljši časi. Manchester City je namreč letošnje leto začel precej slabo, izgubili so celo proti Middlesbroughu v FA Cupu. Očitno pa je njegov neuspeh dokončno prekinila zmaga z rezultatom 4:1, ki so jo dosegli ta teden nad Strokom.

Pallegrini zmago vidi kot velik uspeh, ne samo zaradi rezultata, temveč tudi, ker se zaveda da je takšen izid zelo dobra nadaljna motivacija za ekipo, ki je v naslednjih tednih še kako potrebujejo. Manchester City je trenutno 7 točk za prvouvršenim Chelseajem, pred njimi pa je pomembna tekma v Champions League, kjer se bodo 24.2 pomerili z Barcelono.

Velika zasluga za zmago nad Stroke Cityem gre nogometašu Sergiu Agueru, ki je na tekmi zabil dva gola ter poskrbel za izredno uspešen drugi polčas Manchester Citya. Aguera se je na igrišča vrnil pred kratkim, potem ko je bil en mesec odsoten zaradi poškodbe kolena, vendar pa sta bila to prva zadetka letos. Nogometaš je s tem prekinil niz petih tekem brez zadetka.

Pallegrini pa se v zadnjem času ni obremenjeval samo z odsotnostjo Aguere, v vrstah Manchester Citya je manjkal tudi nogometaš Yaya Toure, ki je sodeloval v Afriškem pokalu narodov. Poleg teh dveh igralcev pa je ekipa bogatejša še za nogometaša Wilfrieda Bonya, ki se jim je pridružil v zimskem prestopnem roku.

Szólj hozzá!