Nogomet, slava in prestiž na Euro 2016

Nogomet, slava in prestiž na Euro 2016

Še sveži so vtisi letošnjih nogometnih lig in prvenstev, pa se nam že obeta novo prestižno tekmovanje Euro 2016. Kvalifikacijski del je že skoraj zaključen, le še tretjeuvrščene ekipe čaka boj za preostalo mesto na tekmovanju. Do uradnega začetka tekmovanja Euro 2016 nas loči le še mesec dni.

Stanje en mesec pred pričetkom Euro 2016

Za tiste, ki do sedaj niste spremljali kvalifikacij je tukaj hiter vpogled v trenutno stanje Euro 2016: Češka, Belgija, Španija, Nemčija, Anglija, Severna Irska, Avstrija, Italija in Portugalska so kvalifikacijski del tekmovanja zaključile kot prvouvrščene reprezentance skupin. Na drugih mestih skupin so se znašle reprezentance Islandije, Walesa, Slovaške, Poljske, Švice, Romunije, Rusije, Hrvaške in Albanije.

Poleg njih se je v redni del tekmovanju uvrstila še najboljša tretjeuvrščena reprezentanca Turčije, za svoje mesto pa se še borijo reprezentance naslednjih držav: Norveške, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Irske, Ukrajine, Slovenije, Švedske in Danske.

Bo Euro 2016 spominjal na Euro 2012?

Se še spominjate kdo je zmagal na zadnjem tekmovanju Euro 2012? Kateri obračun se je končal z največjim številom zadetkov? Kdo je zaslovel kot najboljši strelec tekmovanja? Ali pa morda v čigavi družbi ste si ogledali finalni obračun?

Španija, zmagovalka prvenstva Euro 2012 in Italija, drugo uvrščena reprezentanca tega tekmovanja sta že osvojili svojo mesto v tekmovanju Euro 2016 s tem, da sta zmagali v svoji skupini. Brez dvoma bo letošnje tekmovanje poskrbelo za kar nekaj presenečenj, o čemer so pričale že kvalifikacije.

Na tekmovanju Euro 2012 so zadnja mesta v tekmovanju pripadla reprezentancam Hrvaške, Češke, Portugalske in Irske. Skupinski del tekmovanja so kot prvouvrščene zaključile reprezentance Češke, Portugalske, Španije, Francije, Nemčije, Grčije, Anglije in Italije. V polfinalnih obračunih sta se pomerili reprezentanci Portugalske in Španije ter Nemčije in Italije. Na koncu je zmaga pripadla reprezentanci Španije, drugo mesto je osvojila Italija, tretje mesto pa je pripadlo reprezentanci Nemčije.

Reprezentanca Slovenije in Euro 2016

Reprezentanca Slovenije se v skupinskem delu kvalifikacij za Euro 2016 ni uvrstila v redni del tekmovanja tako, da jo sedaj čakajo obračuni tretjeuvrščenih ekip. Reprezentanca Slovenije se bo tako na prvem obračunu pomerila z reprezentanco Ukrajine.

Poleg tega obračuna se bodo v drugem tednu novembra pomerile še: reprezentanci Švedske in Danske, reprezentanca Bosne in Hercegovine z reprezentanco Irske ter reprezentanci Norveške in.

Szólj hozzá!