Nishikorijev povratek v zadnjem setu ni bil dovolj za zmago nad Wawrinkom

kei nishikori us open

Nishikori in Wawrinka sta se pomerila v četrtfinalni tekmi Odprtega prvenstva Avstralije. Za Nishikoro je bil pozen povratek v tretjem setu premalo za zmago nad švicarjem, ki letos prvič brani naslov prvaka.

Melbourne, Avstralija: Po velikem pričakovanju in dobrih nastopih so se upi Kei Nishikorija nenadoma razblinili po tem, ko je njegov »drop shot« pristal v mreži. Kljub temu pa Nishikori ostaja prvi azijec, ki se je uvrstil v četrtfinalne obračune Odprtega prvenstva Avstralije v igri posameznikov.

Peto uvršeni Nishikori je zaostajal za četrto uvrščenim Stanon Wawrinkom za dva seta in z rezultatom 6:1 v zadnjem setu, nato pa dosegel izenačenje s petimi zaporednimi pridobljenimi točkami na 6:6. Vendar pa je Nishikorijevo upanje po zmagovalnem setu uničila žogica, ki je pristala v mreži. Zamujena priložnost je pomenila zmago za švicarja Wawrinka, ki se je uvrstil v polfinale s končnim rezultatom 6:3, 6:4 in 7:6.

Statistično je imel Wawrinka precejšnjo premoč, saj je uspešno zaključil kar 86% svojih začetnih udarcev ter zabil 20 asov nad Nishikorijevimi šestimi. Čez celotno tekmo je uspešno zaključil dvakrat več odbitkov kot njegov nasprotnik, z rezultatom 46 proti 23.

Wawrinka, ki bo letos prvič branil naslov lanskega zmagovalca Odprtega prvenstva Avstralije, je bil po tekmi navdušen. V polfinalu se bo pomeril z zmagovalcem druge četrt finalne tekme med Novakom Djokovićem in Milošem Raonićem.

Z Djokovićem sta sicer že stara znanca, saj sta se pomerila že leta 2013, ko je slavil Djoković z izidom 12:10 in lani, ko je slavil Wawrinka, z izidom 9:7.

Wawrinka prvi, da se na možnost ponovnega igranja z Djokovićem še ne pripravlja. »Videl bom kaj se zgodi danes. Kadarkoli si v igri z Djokovićem moraš biti v svoji najboljši pripravljenosti, sploh če gre za polfinale Grand Slama. Zaenkrat igram odlično. Sem samozavesten. Ravnokar sem zmagal tri sete. Naprej pa bomo videli.« je komentiral po tekmi.

Szólj hozzá!