Nino Kukovec ime turnirja na Finskem

Nino Kukovec ime turnirja na Finskem

Na tekmovanju Premier Cup U-15 na Finskem so slovenski nogometaši NK Maribor pokazali odlične nastope ter si prisvojili 4. mesto.

Ekipa NK Maribor U-15 si je pod vodstvom trenerja Milana Žurmana priborila odlično četrto mesto. Na tekmovanju Premier Cup na Finskem so se nogometaši pomerili s petnajstimi ekipami. Poleg ekipnih zmag je slavil tudi igralec Nino Kukovec, ki je bil razglašen za najboljšega igralca turnirja.

NK Maribor U-15 pokazala odlične nastope

Nogometaši so z uspešnimi nastopi navdušili že v predtekmovalnem delu. Slovenski nogometaši so turnir Premier Cup U-15 otvorili z dvema zmagama v skupni C. Najprej so premagali ekipo Šahtar z 1:0, nato pa še ekipo Čukarički, z enakim rezultatom. Nogometaši NK Maribor U-15 so izgubili le proti ekipi Dinamo Zagreb, ki je slavila z rezultatom 3:0.

Sledil je redni del turnirja. Ta se je pričel s četrtfinalnim obračunom, ko so Slovenci z rezultatom 2:0 premagali madžarsko ekipo Puskas Academy. V polfinalnem obračunu so slovenski nogometaši izgubili proti poljski ekipi z rezultatom 2:1. Po rednih tekmah je sledil še obračun za tretje mesto, v katerem se je ekipa NK Maribor U-15 pomerila z zagrebškim Dinamom. Hrvaški nogometaši so tretje mesto osvojili z rezultatom 1:0.

Izstopala sta Horvat in Kukovec

Nick Hanik Horvat je svojo odlično formo pokazal ob številnih priložnostih. Na četrtfinalni tekmi proti ekipi Puskas Academy je poskrbel za dva zadetka, na polfinalni tekmi pa za edini slovenski zadetek proti poljski ekipi.

V predtekmovalnem delu turnirja Premier Cup U-15 je za zadetek na tekmi proti ekipi iz Ukrajine poskrbel Horvat, za asistenco je poskrbel Nino Kukovec. Slednji je navdušil tudi na tekmi proti ekipi Čukarički, ki se je končala z golom prednosti za NK Maribor U-15.

Slovensko ekipo so sestavljali igralci: Tomaž Stopajnik, Luka Verbič, Luka Lovenjak, Aljaž Džankič, Miha Simonič, Matic Krašovic, Rok Frešer, Rok Maher, Vid Sedej, Kliton Stavri Bozgo, Jan Hammer, Marcel Žižek, Rene Artič, Aljaž Pernek, Nick Hanik Horvat in Nino Kukovec.

Szólj hozzá!