Nieto je z dvema goloma in podajo pomagal Sharksom do zmage

hochei canuks

Matt Nieto se je izkazal z dvema zadetkoma in podajo, Antti Niemi pa s 26imi obrambami. Tudi Chris Tierney, Melker Karlsson, Logan Couture in Marc-Edouard Vlasic so zadeli za ekipo iz San Joseja, ki je trenutno na zmagovitem pohodu. V ponedeljek so slavili zmago nad ekipo Montreala, s 4:0.

Henrik Sedin je bil edini strelec na strani Vancouverja. Canucksi imajo sicer za seboj dobro sezono, saj so trenutno drugi v Pacifiški diviziji, tri točke pred San Josejem, Los Angelesom in Calgaryem.

Golman Canucksov Jacob Markstrom je bil deležen težke vrnitve v NHL, saj je prejel kar tri gole od štirih zaporednih strelov. Markstrom je bil deležen prvega sezonskega nastopa, po tem ko se je poškodoval Ryan Miller in je imel Eddie Lack počitek.

Prvi strel Sharksov je bilo delo Tierneya, ki je izkoristil neuspeli napad in poslal pak preko Markstromove rame po le nekaj več kot treh minutah igre. Drugi zadetek je bilo delo Karlssona, ki je pak poslal v gol medtem ko je obležal na igrišču. Markstromova noč se je zaključila z menjavo Lacka, ki je uspel rešiti 23 od 24ih strelov.

Canucksi so prvi zadetek dosegli s podajo Daniela Sedina do Henrika Sedina, ki je zadel že 14ti gol sezone. S tem je pridobil 900to NHL točko. Brata Sedin sta bila tudi glavna igralca pri drugem zadetku, ko je Daniel podal Henriku, Vancouverski kapetan pa je gol zaostanek zmanjšal na 3:2.

Sharks so ponovno povišali gol razliko ko je Patrick Marleau ukradel pak Danielu Sedinu, Nieto pa ga je poslal mimo Lacka. Nieto in Vlasic sta oba zadela v zadnjih treh minutah tekme ter tako še povečala zmagovito prednost.

Szólj hozzá!