Neymar je ogrozil Messija v tekmovanju za Zlati čevelj Copa Americe

Neymar je ogrozil Messija v tekmovanju za Zlati čevelj Copa Americe

Dve veliki imeni Barcelone sta se znašli v napetem tekmovanju za Zlati čevelj, ki še zdaleč ni odločeno. Messi in Neymar si brez dvoma želita prestižno nagrado ob koncu Copa Americe.

Nobenega dvoma ni, da je ekipa Barcelone trenutno ena izmed najmočnejših nogometnih reprezentanc na svetu. Vendar pa tudi znotraj tega odličnega kluba prihaja do številnih sprememb. Če je še do nedavnega za glavno zvezdo ekipe veljal Lionel Messi, pa se je pozornost sedaj prenesla tudi na številne druge igralce. To je najverjetneje posledica manjših sprememb v taktiki igre, ki sedaj dovoljuje več strelskih akcij drugim igralcem, med njimi tudi Neymarju da Silva.

In ravno takšne spremembe so sedaj nekoliko spremenile tekmovanje za prestižno nagrado Zlati čevelj, ki jo bo prejel najboljši strelec tekmovanja Copa America 2015. Tekmovanje, ki je izredno pomembno za vse klube nove celine obljublja številne odlične mednarodne tekme in številne zadetke.

Lionel Messi je po mnenju mnogih glavni favorit za prejem Zlatega čevlja. V 97ih mednarodnih obračunih je Messi nanizal kar 45 zadetkov. Argentinec je do sedaj osvojil tri Zlate čevlje in je trenutno v vodstvu po številu zadetkov.

Po drugi strani pa ne gre zanemariti vzhajajoče zvezde, mladega Neymarja da Silve, ki je v letošnji sezoni poskrbel za številne lepe akcije in odlične strelske napade. V 62ih nastopih je zadal 43 zadetkov, od tega 13 na zadnjih 14ih nastopih.

Poleg omenjenih igralcev so se na seznam možnih dobitnikov Zlatega čevlja na tekmovanju Copa America uvrstili tudi sledeči igralci: Sergio Aguero, Alexis Sanchez in Edinson Cavani.

Čilski igralec Alexis Sanchez je sicer trenutno v nekoliko slabši strelski formi. Na zadnjih 17ih mednarodnih obračunih je mrežo zatresel le 4krat. Medtem se Edinson Cavani veseli nastopa v prvi vrsti urugvajske ekipe, na položaju, ki ga je v preteklosti zasedal Luis Suarez.

Brez dvoma bodo vsi našteti igralci poskusili nanizati kar največje možno število zadetkov in jasno je, da se borba za Zlati čevelj pravzaprav komaj začenja.

Szólj hozzá!