NBA je v začetku februarja postregel s precejšnjimi presenečenji

baschet

Liga NBA je bila v začetku februarja polna presenečenj, saj so na večini tekem slavile ekipe, ki niso veljale za favorite. Z napetim dogajanjem so ekipe dokazale, da NBA liga še vedno sodi med najbolj zanimive.

Brooklyn Nets 102, Los Angeles Clippers 100: Jarret Jack je poskrbel za izenačilni koš samo 1,3 sekunde do konca tekme, kar pa je bilo še vedno dovolj za hiter napad in vodstvo Netsev nad gosti Clippersi. Netsi so s to zmago prekinili serijo sedmih zaporednih porazov na domačih tleh.

Tekma je bila neodločena vse do zadnjega trenutka, saj so še dve minuti pred koncem tekme domači Netsi zaostajali za 9 točk. Nato pa so zadeli Alan Anderson, Joe Johnson in Deron Williams. Še 8,6 sekund pred koncem je bil rezultat izenačen, s 100 točkami za vsako ekipo.

New Orleans Pelicans 115,Atlanta Hawks 100: Atlantski rekordni zmagoslavni pohod z 19 zaporednimi zmagami, se je končal z zmago New Orleansa. Anthony Davis je z 29 točkami in 13 povratnimi napadi pomagal Pelicansom do zmage na šestih od sedmih tekem. Jeff Teague je zadel 21 točk za Hawkse, vendar pa so ti zaostali že v prvi četrtini in niso mogli povrniti svoje izgube.

Oklahoma City Thunder 104, Orlando Magic 97: Russell Westbrook je s svojo drugo »triple-double« v sezoni pomagal do zmage Oklahoma City Thunderja nad gosti Magic iz Orlanda. Westbrook je imel 25 točk, 14 asistenc in 11 napadov, na tekmi pa ni igral poškodovani Kevin Durant.

Cleveland Cavaliers 97, Philadelphia 76ers 84: Kyrie Irving s 24 točkami in LaBron James z 18 zadetimi točkami in 11 asistencami sta bila zaslužna da so Cavaliersi slavili svojo 11 zaporedno zmago nad gosti iz Philadelphie.

Charlotte Hornets 92, Washington Wizards 88: Al Jefferson je imel 18 točk in 12 napadov s čimer je pomagal Charlottevi impresivni igri do zmage v nad Wizardsi v Washingtonu.

Milwaukee Bucks 82, Toronto Raptors 75: Khris Middleton je zadel 25 točk ter ključno pomagal Bucksom iz Milwaukeeja do zmage po šestih zaporednih porazih.

Szólj hozzá!